Zdravo dali rabotat vo sabota? I mene mi se pagja vo sabota 3 ti den . A na telefon nemozam da gi dobijam.
Во јане не работат сабота подобро утре на 2да ве боцнат... (на клиничка биохемија раб и саб и недела)
Zdravo devojki, nez kolku e prasanjeto za tuka ama se nadevam deka nekoja mozebi imala iskustvo slicno. Pred tri meseci ispituvav za prolaktinot, testosteronot, androstendionot i dhea site mi bea pokaceni. Mi ja prepisa ginekologot metformin 2 po 1 i spironolakton od 25g po 1 na den koja trebase da ja primam 3 meseci. Dali nekoja clenka ima pieno vakva terapija i za 3 meseci da se sredat hormonite p.s policisticni mi se jajnicite.
Не работат во сабота. Јас приватно ги направив бидејќи ако чекав понеделник касно ќе беше некако. Оди утре на втор ден.
Здраво! Утре прв пат испитувам хормонален статус FSH, LH, PRL, E2, TSH на клиничка биохемија. Може ли да ми каже некоја за колку време ги издаваат резулатите? Ви благодарам!
Препорака за добар ендокринолог на клиника? Се работи за хормони. Покрај Адамова искуства и мислења за следниве Тоше Плашески, Пемовска Гордана, Марковиќ Снежана?
Здраво девојки Треба да испитам хоромони на 3-от ден од менструација. Добив денеска оклу 17:30 часот, дали денеска ми е прв ден од менструација или утрешниот ден се смета за прв? Би благодарам
Ve molam odprilika cena za ispituvanje na hormoni so upat na klinika dali znaete? Na privatno dosta se skapi.
Здраво, треба да си испитам хормони, можете ли да ми кажете, што како е процедурата, бидејќи прв пат ми е? Како што прочитва не може било кога, туку 3 ден од менструација или? Дали упат може да даде општ матичен лекар или мора гинеколог? И во приватна лабораторија отприлика колку е и мора ли со упат? За на државно како оди закажуавaњето? Инаку ми требаат по препорака на дерматолог, имам проблеми со лицето. Подоцна ќе ви напишам конкретно за кои станува збор, можеби тие не мора 3 ден од менструација.
Ве молам за помош, според хормонско испитување на 3 ден од циклус ми велат дека станува збор за полицистични јајници, но мојот гинекологот не гледа такво нешто на ехо и тврди дека е се уредно. Воедно имам редовен циклус секој месец. И да напоменам погрешни вредности ми имаат напишано за инсулинот (во граници на нормала е вистинската вредност). А имам и водна циста на десниот јајник која што ја чекаме да пукне во секој момент, па можеби и некои пореметувања во хормони прави и она... Секој совет/мислење би ми бил добредојден. На ендокринолог сметаат дека не е потребна никаква терапија, дали со ваков резултат може да се остане бремена? Во тотален хаос сум...
Штом ендокринолог ти рекол дека е во ред и нема потреба од терапија нема што да паничиш. Како што гледам добри ти се хормониве. Па можеш да побараш и мислење и од друг специјалист.
Побарав неколку мислења и едни ми тврдат дека сум со полицистични јајници, други дека имам благи промени и отстапки во хормоните но дека со здрава исхрана, редовен сон и што помалку стрес ќе се стабилизира се.
И мене истото ми го имат кажано. Едни, на ехо се гледале полицистични јајници, други немало ништо. И ајде сега..