Pravev androgeni hormoni testosteronot mi e 1 edinica pod granica,sekako ke zboruvam so doktor no dali imal nekoj iskustvo so nizok testosteron?
Девојки здраво Веќе подолг период се обидуваме за бебе но некако не ни иде лесно, нажалост.Правев хормонална слика пред два месеци, на 3ти ден од циклус и тестостеренот беше малку над нормалата , исто и пролактинот ( пијам достинекс) Ве молам за совет колку игра улога тестостеронот за бременост? не живеам во мк и нештата во туѓа држава поинаку се решаваат. Да напоменам пред да се преселам направени сите испитувања и хистероскопија. Со препорака од Лазаревски. Ви благодарам
Ако ти е на граница тестостеронот побарај да ги испиташ и другите андрогени хормони (андростендион и дхеа). Мислам дека тие се поважни. Во Мкд испитуваше тестостерон? Како ти беше? Конкретно за тестостеронот не знам колку игра улога, ако р мало покачување веројатно не прави проблем, ама може да укажува на покачени андрогени хормони (тие што ти ги наведов). Секако и не мора да значи, ама испитај си за да се осигураш. Велат најдобро било на трет ден од циклус, наводно тогаш биле највисоки. @simplegirll На моја другарка и беше испод граница, ама после терапија шо влијаеше и на него. Мислам дека тоа е подобро отколку да ти е над граница. Како е точно вредноста, во ng/dl или? Мислам дека не е проблем тоа.
Значи ти е 0.01 единица под граница, а не 1. Докторката што и ги гледаше резултатите на другарка ми не и рече дека тоа е проблем. И од искуство, многу се променливи вредностите, утре да го правиш може во граница ќе биде. И од лабораторија до лабораторија ќе добиеш различен резултат. Така да,мислам дека немаш воопшто причина за грижа.
Живеам во УСА , кога ги испитував во Мк сите хормони освен пролактинот беа во граница на нормала, но сега веќе е поинаква слика DHEA-Sulfate 395.0 High ug/dL 57.3-279.2 Testosterone, Serum 56 High ng/dL 8-48 Prolactin 33.0 High ng/mL 4.8-23.3 Ова се покачени хормони, другите се ок Сега за два дена повторно закажав термин 3ти ден од циклус , па ќе видам нова слика Нервозна сум , во подминати години сум а времето минува. Нажалост, матичниот лекар во мк не ми дади одговор за хормоналната слика, па затоа тука побарав мислње Фала ти многу
Здраво девојки. Денес направив анализа на хормонален статус на 3ти ден од циклусот и на резултатите пишува дека дури 3 хормони ми се покачени: Андростендион 5,45 DHEA-S 426 и Тестостерон 89 Претпоследната менструација ми каснеше 3 недели, последната 2 а сега добив на време на 31от ден. Исто така имам проблем со зголемено опаѓање на косата во последните 3 месеци. Дали некој имал сличен проблем да сподели совет? Тука прочитав дека е подобро да одам со резултатите на ендокринолог само незнам каде треба да земам упат од гинекологот или од матичниот лекар?
Девојки едно прашање, дали доколку трет ден од циклус се пајга во недела ке можи во државна болница да ви земат крв?
Zdravo! Jas vo petokot pravev ispituvanja na klinicka biohemija, no seuste ne mi gi pratile rezultatite na mail, dali nekoj ima vakvo iskustvo, shto da napravam? Zvonev no ne mi krevaat
Zdravo, Telefon od klinicka biohemija ili gag da proveran dali imaat reagens za IGF1 hormon da ne znae nekoj? Osven tie broevi sto se online objaveni nikoj ne kreva na tie . Blagodaram