Zdravo devojki Pravev hormoski status testesteronot mi e mnogu visok ginekologot mi prepisa diane 35 ispiv 1 doza sea cekam da mi dojde pa da pocnam so 2 doza Vekje 2 godini se obiduvame za bebence no nisto Dali imate iskustva so diane 35 i dali posle toa ste ostanale bremeni
Здраво девојки .. имав прва и неуспешна инсеминација месецов после 2години безуспешни обиди. Кога ме прегледуваа пред инсеминација,докторката го виде хормоналниот статус и тсх ми е 3,14. Ми рече обрнете внимание со матичната околу тсх. Инаку имав покачен инсулин хормон,но со терапија за 2 години го вратив во нормала па "благодарение" на тоа имам и полицистични јајници.. има ли некоја со искуство во врска со ова? Каде да се обратам најбрзо за да го намалам тсх до 2? Некој природен лек додека отидам на специјалист? Или нешто на природна база па да пијам паралелно со терапија ако ми дадат..? Ве молам ваше мислење околу ова..
Zdr devojki, edno prasajne, dali ke ima gresni rezultati dokolku se ispitaa hormoni na 4den od ciklus?
Здраво, правев хормонален статус на 3ти ден од циклус, ми стигнаа резултати па да ми кажете дали се океј според вас, прв пат правам и не ми е јасно, а се чека и анализата за inhibine b Fsh 7,9 r.v 3.8/8.8 Lh 6.6 r.v 2.1-10.9 Estradiol 36 r.v 22.4-115 Треба да направам и други испитувања па да одам на консултација. Ви благодарам
Здраво да ве замолам за мислење за хормониве во прилог, прекинав со бромергонот уште во декември но повторно е висок сега..
Да ве прашам на маил не ми стигнаа резултатите од државна. Кај можам да ги побарам на интернет има некаде на нивна страница??
Пролактинот и дхеа може на било кој ден од циклус да се иапитаат. И тие ти се во ред. Но другите мораш на 2-3 ден од циклус
Дали денес можам да го рачунам како прв ден од циклус ако сум добила после 17 часот? Дали трет ден ќе ми е 12ти или 13ти?
zdravo sto mislite za ovie rezultati od hormoni, prolaktinot e visok primam terapija bromergon ali slabo se namaluva nekako....