девојки дали работи клиничка биохемија за викенд? за сабота знам до кај 12 а за недела има некој инфо?
Zdravo, rezultative se od januari godinava, sekako deka ke gi povtoram, no bi sakala mislenje dali e mozno so ovie rezultati da se ostane bremena
Имаш низок прогестерон, а тој е потребен за соодветно да се задебели ѕидот на матката и да може да прими оплодена јајце клетка. Не гледам естроген да имаш испитано, обично тој е висок кога прогестеронот е вака низок. Исто и машките хормони ти се малку високи, може и они да сметаат за бременост. Но, хормоните се менуваат постојано. Особено од јануари до сега може, а и не мора да има голема разлика. Мој совет е да направиш нови хормони и со резултатот да одиш кај ендокринолог ако евентуално ти е потребна терапија. Се се средува, само треба да се затераш.
Ајде да ги споделам и јас моите хормони знам дека не се добри, па би сакала мислење можеби некоја од вас знае или е имала сличен проблем за да се забремени иначе сум со полицистични јајници, што имате пиено каква терапија? Fsh-6.88 Lh-9.49 Prolaktin 29.60 E2-23.70 Testosteron-1.65 Dhea-so4-1.4 And-5.0 Tsh-3.69
Ми протече во саботата на 18.09 но ептен малку, веројатно тогаш пробивало, а веќе од неделата регуларно си беше се. Денес на 21.09 ги испитував хормониве и сега не знам како ќе се рачуна дали 3ти или 4ти ден од циклус. Мислење за резултатите? Фала ви однапред!
Zdravo Jas imam ispitano se od strana na hormoni se e vo red no menstruacijata postojano mi kasni nemam redoven ciklus. Dali nekoj se soocil so problem kako mojot I sto bi trebalo da se ispita sledno
Хормоните ги испитуваат преку крв? п.с. треба јас да си побарам испитување на хормони или лекарот кога ќе каже( поале 1 год ,обиди) ?
Здраво женски, Правев испитувања на хормони на 3 ден од циклус од причина што последни 2 циклуси ми беа на два месеци Гинеколог ми кажа дека ќе треба терапија , па сакам да чујам ваше мислење , некој со слично искуство? Не сум многу за хормонски апчиња ама кога се мора... Имам поличистични јајници и косава ужасно ми паѓа последнице два месеци
Здраво женски, сакам да испитам амх хормон имам упат за Клиничка Биохемија.Знае ли некој дали имаат реагенси ? Дали за викенд работат и од колку до колку часот боцкаат ?
Зависи колку и кои хормони ќе ги испитуваш. Ако се "стандардните", приватно отприлика е 800 ден од хормон, а со упат 50тина денари.
Погоре имаат феминките прикачено резултати од хормони. Тоа се тие стандардните што се испитуваат, околу десетина.