Devojki dali laboratorijata na gak raboti za praznici? Ke treba da proveram hormoni a najverojatno 3 den ke mi bide vo ponedelnik za 11 oktomvri....
Не знам дали работат ама ако ти се брза баш овај циклус провери на 4.ден. Мислам дека е во ред и трет и четврт, нека кажат поискусните сепак.
Blagodaram mila, jas zvonev da prasam ama nikoj ne krena, a na klinicka biohemija mi kazaa ne rabotat ... Ama stom moze i na 4 den, taka ke napravam
Јас проверив на четврт ден, па никој ништо не ми спомнал дека морало исклучиво на трет. И овде по формумов мислам дека имам читано дека некои проверувале и на четврт, така да не му ја мисли, провери си тогаш.
Здраво девојки, ќе ве замолам да ми кажете дали на клиничка биохемија или гак имаат амх? Да знам за каде да барам упат. Ви благодарам
Репродуктивните хормони се испитуваат од 2-5 ден од циклус. Не мора стриктно на 3ти ден. Останатите можеш било кога
@Bubce38 za ivf mora li 3 den? I aj te molam mislenje za hormonive, bidejki znam deka si edna od poupatenite vo se
Зависи што ќе правите. Класично ивф, само трансфер... Добри ти се хормоните вака, можеби е2 би можело да е понизок, но со оглед дека е 4ти ден , арен е. Пак ќе ти речам, ако правите класично ивф ( значи со стимулации) ќе ти дадат нешто претходниот циклус да се држи мирен е2
Blagodaram najmnogu. Ovie za u fond ako pominam so vakvi vrednosti, pa zdravje za ivf verojatno ke imam podgotovka... A prolaltinot ok li e?
За во фонд проаѓаат 100%. Прл го сакаат до 15 . Ама тоа е хормон на стрес, секој месец е различен, т.е тој варира секојдневно. Ќе си го провериш и некоја недела пред да почнеш со постапка. Него не мора да го испитуваш на 3 ден
Здраво женски Може ли некоја од вас да ми даде мислење во врска со резултативе? Утре ќе одам на гинеко ама нетрпелива сум! Правени ми се на 3ти ден од циклус.
Следна недела треба да испитувам хормони на Клиничка Биохемија, од колку часот почнуваат со боцкање и дали често има гужва, за колку време просечно се завршува работа? Дека ќе треба да излегувам од работа па да можам да испланирам...
Зависно колку е покачен..Може да е знак за Хиперинсулинемија или ПЦОС. Барај да ти направат глукоза толеранс тест за подетални резултати.