Ај пошто се разбираш. До кога треба да чекам да добијам сега не ми е јасно? Уште не сум добила, а симптомите ме мачат како во секој момент да ќе добијам и ништо... До кога вака ќе чекам? Кога бев на гинеколог минатава недела ми рече кај и да е ќе добиеш, според еднометриум ли не знам според што, ама никако да добијам. Што ако не добијам? Почнав да се филмам да не сум трудна пак од што вака не ми се случило
Кој ден ти е? Ако се сомневаш за бременост направи бета. Ама ако има бременост би требало докторката да ти спомне дека има барем жолто тело. Ако е доволно здебелен ендометриумот најверојатно и ќе добиеш за некое време. Ете јас претходниот пат добив на 45ти ден, а месецов на 21ви. Кај мене причина е и пцос, а и тоа што организмот уште се враќа во нормала од после пораѓај. Не знам дали доиш, ама може и од тоа да е.
Околу 5ти требаше да добијам, правев 2 теста негативни, докторката рече готова си за добивање кога ме гледаше. 49 ден излегува циклусот, иакода напоменам претходните месеци си добивав околу 12ти,само минатиот на 5ти. Не дојам, не знам веќе збудалев.
Не се нервирај зошто го стегаш телото со дополнителниот стрес и може да си го одлагаш циклусот уште толку. Ако се плашиш од бременост само бета ќе ти ја реши дилемата. Иако јас сум 99% сигурна дека не си.
Па не се плашев, немаме беља направено, ама веќе на психа ми отиде ова. Пробувам да се опуштам ајде да видиме. Иако од болки не сум опуштена секој момент како да ќе добијам
Епа ако нема беља нема бременост. Не се замарај без потреба, ќе добиеш кај и да е, ќе испиташ хормони и ќе знаеш што понатаму.
Здраво феминки Сакам да прашам дали секој интернист може да даде упат за испитување на сите хормони? Ви благодарам многу
Здраво феминки Сакам да прашам дали секој интернист може да даде упат за испитување на сите хормони? Ви благодарам многу
Не, интернист може само за тироидни хормони да ти даде упат. За останатите репродуктивни мораш од гинеколог да земеш.
Ги проверив хормоните и пролактинот ми е малку висок. Гиникологот вели не е многу покачен и не ми даде терапија, овде резултатите што ги прикачувате не се со исти референтни вредности како во мојот резултат па затоа некако изгубена сум незнам дали е многу покачен. Доколку некоја се разбира повеќе, би била благодарна доколку ми каже. Пролактин 850 ( 120 - 555 )
Ve molam za mislenje, pravev hormonalen status na 3 den od ciklus. AMH mi e 0,24 / <0,3 mnogu nisko nivo
Ми треба мислење. Правен е хормонален тест трет ден од менструален циклус. Инсулинот покажува дека е низок, има назнака, односно цртичка < Гликозата е 4.15 во граници на нормала. Прашањето ми е, дали има потреба да се прават понатамошни иследувања? На пример стрес тест? Дали можеби има индикации за скриен шеќер, или пак тоа е состојба која се јавува исклучиво кај бремени жени? Бременост е со сигурност исклучена. @Guns N` Roses Те тагнувам бидејќи ти си ми најпрецизна со одговорите. Ако знаеш, слободно пиши.
Ми треба мислење. Испитував хормони на трет ден од циклус ( добив во понеделник на 01.11 во 19ч,а ги испитував во четврток сабајле 04.11 во 8ч). Гледам естрадиолот е низок, но нема вредност, претпоставувам дека ќе треба дополнотелно да испитам за точна вредност. Докторот ќе ги види резултатуте во понеделник, па ми треба ваше мислење и искуство како го имате регулирано овој хормон.