Што е, пак снемува реагенси? Значи да не ни барам јас термин за преглед кај ендокринолог и за лабораторија?
Фала што ме помисли. Завршив да, вчера бев. Немаше само Т4, ама тоа и не ми беше така битно. Сега чекам резултати, ми кажаа дури среда.
ФСХ и ЛХ се некако ниски. ТСХ иако е во граници на нормала треба да го спуштиш и да ти биде околу 2 за бременост. Консултирај лекар
Здраво девојки, дали можете да ми дадете мислење. Испитано на 3 ден циклус. Испитував поради акни и само оваа тема ја најдов за хормони. @Bella_Stella гледам имаш неколку одговори на оваа тема, па ако можеша да ги видиш
Дали имаш полицистични јајници? Според резултатов изгледа како да имаш. Консултирај се со ендокринолог, со соодветна терапија ќе се средат хормоните. Имаш мала инверзија на Лх и Фсх. Пролактинот е висок, секако треба да пиеш нешто за него, а и Тестостероно ти е на горна граница. Сѐ укажува на Пцос. Можеш со контрацептиви да пробаш, ама секако прво консултација со лекар. Не се грижи, се средува.
Гинекологот ми кажа дека резулатите се добри исто и на ехо нема ништо па затоа дека нема потреба да пијам нешто. Ама не бев сигурна. Многу се плашам па затоа сакав и друго мислење
Dali vi se slucilo na nekoja od vas, privremeno da pie eutiroks poradi TSH-3.4.?. Se spremam za transfer so zamrznati, imav kiretaza i mi bese pokacen i prolaktinot i TSH (TSH mi e sepak vo normalna granica ama doktorot go saka pod 2)
Јас за 4,25 пиев (ми беше во рамките на референтните вредности). Само што ми падна на 2 останав бремена.
Сега ќе правам контрола затоа што сега працам точно еден месец кај што пијам. Мислам дека нема да ми го прекинат, затоа што во бременост ТСХ знаел наеднаш да скокне а тоа воопшто не е посакувано.
Не се согласувам дека нема потреба од терапија. На ехо може да нема ништо, ама хормоните да се во прилог на Пцос. Јас лично сум таков случај и верувај дека треба со време да ги средиш и да ги држиш под контрола. Не знам колку години имаш, ама ако некогаш планираш бременост подобро ќе биде да се ставени под контрола. Јас би се консултирала со ендокринолог.
Во кој период да отидам на гинеколог за испитување хормони? Неколку дена пред циклус за да ми даде упат, или на трет ден од менструација да одам кај неа? Не знам колкави ќе бидат шансите истиот ден да ми земат крв.. Совет некој, прв пат ќе одам. Едит: сега видов дека темава е во бременост. Не ми е за бременост, да не го бришам мислењево можете да ми кажете и тука.