Денес добив менс , кога точно треба да одам за да испитам бидејќи ако гледаме по часови , тогаш во понеделник до 12 часот попладне ќе има поминато 48 часа а тоа се два дена , а треба на трет ден , кога точно треба да одам , во вторник сабајле или ?
До 17ч. ако убаво си тече крв се рачуна за прв ден, ако добро те сфатив веќе си добила, така да, ти ќе треба да испиташ во Понеделник и нај убаво по сабајле испитај си хормони.
Да, но сабајле наутро ќе има поминато 48 часа, што значи само што ќе започне третиот ден, ок ли е тогаш?
Не гледај баш така до саат, таман ти е во Понеделник, 3ти ден ќе ти биде, без гајле провери си тогаш слободно.
Девојки дали за време на менструација се проверуваат хормони? И кои треба да ги испитам? Пробуваме за бебе. Каде се вршат проверките и цена? Јас денес добив и ќе морам на приватно нема време за да закажам. Дали мора наутро? Прва смена сум...
На трет ден од менструација се проверува фсх, лх, естрадиол, пролактин, прогестерон, тироидни хормони и тоа тсх, фт3 и фт4, инсулин, кортизол, дхеа, тестостерон можи уште некој да има сите се проверуваат од сабајле најдобро време 8 до 8 и пол ми има кажано гинеколог за поточно да е фсх гладна и жедна да си, можеш да земеш упат од матичен гинеколог и еден хормон ќе те чини 40 до 50 денари, на приватно еден хормон е од 500 па нагоре по хормон, некои хормони можеш било кој ден како тироидните, пролактин, кортизол, инсулин но најдобро е сите на трет ден од менструација јас од Скопје не сум но мислам на гак и на клиничка биохемија се испитува ова на државно можда можи и на друго место и ден пред да испитуваш да си одморена и наспана.
Ти благодарам многу за одговорот. Дури во сабота ќе можам, а тоа е веќе 4ти ден. Мислиш ок ќе е тогаш?
Devojki 3 den mi paga nedela pa sakav da prasam drzavna bolnica raboti li sabota nedela za proverka na hormoni?! I dali znaete od grad do grad dali se razlikuva
Само покачен тестостерон имаш , и тоа многу , консултирај се со гинеколог прво , па после ако има потреба да посетиш и ендокринолог. Работат, нон стоп си има трета смена дежурни , така да слободно оди си во недела наутро .
@swwetyyy матичната и гинекологот ми рекоа ок дека ми се резултатите. Колку треба да е нормално инаку?
Па лево ти е резултатот 0.330, а десно нормалната вредност е од 0.10-0.75, затоа ти реков дека е покачен , но тие знаат најдобро сигурно е во ред штом така рекле.
Zdravo koj den e najdobro da se ispitat hormoni dali samo na 3 den od mens.ili moze i do 5 den. I dali treba da si gladen ili moze kafe od sabajle da se napijam
Најдобро е на 3 ден но може од 2 до 5 ден да се испитаат мене гинекологот ми има кажано да одам од 8 до 8 и пол за хормони тоа време било најдобро за фсх хормон да е поточен гладна и жедна да одам и претходниот ден да немам многу активности.