Jas sekako ne pojaduvam tolku rano ama bez kafe ne izleguvam od doma pa se mislev da ne preci kafeto na rezultatite
Здраво, Ве молам споделете искуства со добар ендокринолог. Ми треба за консултација за хормоните при проблеми со забременување. Би ви била премногу благодарна за секој совет!
Женски , 3 ден од циклус . Овие ми се резултатите доколку некој се разбира би сакала да ми објасни во порака . Нередовен циклус, според овие резултати ќе ми дават терапија за планирана бременост.
Здраво девојки, може малку помош околу толкување на резултатите пред да одам на преглед. FSH 4,6 LH 7,4 Prolactin 37,70 Estradiol <20 Testosteron 0,59
Девојки здраво, на клиничка биохемија за колку време ги објавуваат резилтатите од проверка на хормони ?
Zdravo devojki Dali imate nekoj sovet kako da se podobri progesteron. Ispitan e na 21rvi den od menstruacija.
Здраво девојки, ако може ваше мислење. Минатата недела испитував хормони, се подготвувам за бременост. Ова се резултатите FSH 7.5 LH 3.9 PRL 28.1 Estradiol 30.8 TSH 6.01 Малку ме плаши дека е високо TSH. Инаку Пап и Микробиолошките брисеви се чисти, се е во ред.
Zakazi si pregled na endokrinologija ili patofiza da ti ja vidat zlezdata na eho. I da ispitas antitela. Mozno e da i hashimoto. Ja sum so hashimoto, TSH mi e vo granica 3.64. A za bremenost se preporacuva TSH da e do 2.5 Sledna nedela sum na endokrinolog pa ke vidam sto ke kazat. Tebe ti e malku povisok, sig ke ti prepisat Euthyrox. Ali ne se sekiraj so terapija ke go namalis i nema da ima nikakov problem za bremenost.
Mene vo mart TSh mi bese 1.98 sega vo noemvri 3.43. Mozno e da imam hashimoto so ovaa vrednost ? Na izvestajot gledam granica od 0.35 do 5.50
Zemi si prioriteten upat kaj maticnata do endokrinologija ili patofiza. Tamu ke gi vidat rezultatite i sig ke ti napravat eho prvo ( na eho se gleda dali se raboti za hashimoto) i ke ti ispitaas antitela antiTpo i antiTg. Ne gi pisa referentnite vredosti, obicno jas kaj ispituvam e do 4.5 Vo toj slucaj ne e mn pokacen, ali vo sekoj slucaj odi na pregeld. TSH mora da e vo granici pred planiranje i za vreme na bremenost
Фала Фала ти многу за одговорот, полесно е кога ќе си споделиме искуства. Инаку денес бев да ги доиспитам и другите хормони, а утре ќе одам и ехо да си направам.
Уффф.. незнам што да правам. Мислев дека не е нешто многу загрижувачки и дека ќе може природно да се среди.. Но изгледа ќе мора терапија