Zdravo, za ispituvanje hormoni na 3 den od ciklus, dali so upat od maticen mora na GAK ili kade I da se pravat? I dali na drzavna gi ispituvaat site hormoni, vklucitelno I AMH? Vi blagodaram
Можеш на гак и на биохемија. Во последно време членките се жалаат на неверодостојни резултати од клиничка биохемија, затоа подобро испитај на гак.
Sakam da pitam ako nekoj znae pri ispituvanje samo na insulinska rezistencija dali e potrebno na 3den od mens.ciklus ili moze bilo koj den?
За хормонален статус матичен гинеколог треба да ми даде упат или може и општ матичен? Дали во Биотек може со упат или за на клиничка биохемија или ГАК да барам? И мутации сакам да испитам на трансфузиологија, кој дава упат за таму и со која назнака? И дали е со термини?
За трансфузија дава гинеколог упат и со термини е. За хормонален статус исто така е сега тука збореа дека на биохемија лажни резултати даваат, подобро на ГАК оди. За биотек само обична крвна слика и урина со упат примаат мислам другото се приватно наплаќаат.
Девојки ај ве молам мислење за овој хормон..Докторот ми рече во ред е но сепак заокружен е и добиениот резултат е помал од 20.
Zdravo,jas sega dobiv menstrualen ciklusa imam upat zada proveram hormoni,dali utre mi e 1 den ili dened dsgo racunam 1 den deka mi e
Фала ти. Дали има некаква разлика? Бидејќи имам слушнато дека на трет ден препорачуваат да се испита.
Јас секогаш на трет ден сум испитувала, но може и на втор и на четврти, на пример. Зошто на трет не испиташ?