Од гинеколог упат така?Има некоја приватна лабароторија што испитуваат со упат?На клиника често немаат реагенси.
Во Букурешт испитуваат со упат од гинеколог, види и таму за реагенси. Јас на Ендокринологија испитувам, но со упат од ендокринологот што ми следи тироида. Мислам дека таму не може со упат од гинеколог. Со упат од општ матичен сум проверувала во приватниве како Авицена, но така мислам дека може само TSH и ft4.
Здраво девојки. Да прашам дали спорeд ваше искуство хормоните ми се океј бидејќи се ободуваме за бебе после еден спонтан. FSH 7.8 LH 5.2 PRL 8.0 TSH 1.40 Фала ви однапред Estradiol 39.7
devojki kako bi mozela da go simnam estradiol? spremam dokumenti za ivf, estradiol na 3 den od ciklus mi e 75. a treba da e do 60 za ivf.
Дали има некоја од вас со ниски вредности на хормони на средина на циклус (овулација), а нормален AMH? На трет ден ми се добри хормоните, а на 13 ден се покачени но не доволно.
Девојки, препишано ми е од ендокринолог да пијам Глукофаж XR 750 mg 2 после вечера. Дали имате искуство со ваква терапија? Како го пиете вие? Има ли некакви несакани ефекти или некакво подобрување откако сте почнале со терапија? Причината што ми го препишаа мене е покачен инсулин, дијагностицирана инсулинска резистенција (и ПЦОС заради кој немам редовни циклуси) и пред дијабетична состојба. Ми кажаа дека може да помогне и за забременување бидејќи го регулира инсулинот што кај мене е пречка.
Здраво, дали би сакале да ми ги прочитате резултатите, закажав и кај матичната, но во четврток. Прв пат проверувам хормони и затоа незнам дали се во ред? Ви благодарам на сите
Здраво,знаете ли за колку дена се издаваат резултати од клиничка биохемија ми рекоа дека на меил ќе ми ги пуштат еве веќе една недела како чекам,и ако има некој контакт тел,најдов еден број ама никој не крева.
Gi davaat rezultatite naredniot den. Kolku i da zvonis oni voopsto ne krevaat. Ili od kaj maticnata so ti dala upat, ili pak do tamu kje moras da odis. Porano vo koronata gi pustaa na mail, sega pak pocnaa taka da funkcioniraat ama koga kako gi prakjaat na mail. Pred eden mesec jas ispituvav tamu, rezultatot ne mi stigna na mail tri dena i morav da odam tamu. Odkako si go zemav licno rezultatot togas i go pratija na mail. Vo istiot moment stigna.