Мене за амх ми даде упат гинеколог на клиничка биохемија 250 ден, другите хормони на ГАК 250 ден. платив за 5, хормони.
Da se konsultiras so specijalist za in vitro, ako imas partner da si pocnes so pravenje deca, a ako ne si spremna zamrzni si jajce kletki ili usye podobro embrioni za vo idnina, na koja vozrast si
Во рани 30ти сум, но во моментов немам можност да пробам да останам бремена, а сакам да ги знам потенцијалните можности и ограничувања…
Здраво Ако добијам циклус касно навечер (21:30) дали тој ден се рачуна како прв ден од циклус или наредниот. И дали хормонален статус е најдобро да се направи на 3ти ден од циклус или може и 2ри
Ако добиеш покасно од 17:00, како прв ден се рачуна наредниот. А за хормонален статус, од 3-ти до 5-ти ден треба, пожелно 3-ти.
Тсх значи како варира, пред 3-4 недели ми беше 2.25, сега 2.93. Некоја членка да ми каже за антителата, секако ќе одам на ендокринолог.
Не успеав да закажам на ендокринолог, Понеделник ќе вртам за контрола, епа од 2.41 пред 2 години, па 0.24, за 3 недели 2.58, сега пред 3-4 недели 2.25 ми беше. Ова од вчера, денес ги земав резултатите 2.93.
Тоа околу 2 е значи, дали 2.2 или 2.5, не е голема разлика. И мене ми беше така, само после стимулациите ми се качи 5, па за една недела се спушти на 2.
Zdravo, dali nA endokrinologija laboratorijata im raboti sabota ili nedela, treba na 3 den od ciklus da ispitam hormoni od endokrinolog imam upat no dokolku se pogodi vikend da znam dali rabotat? Blagodaram
Да ама на ендокринологија незнам како е бидејки викенд да не отидам за џабе од ендокринолог, за таму ми е упатот.