Konsultiraj se so doktor, ne se razbiram mnogu ama spored vrednostite e dosta nisko.da me si piela nekoja terapija ?
Не ти е нешто превисоко за да мораш терапија, а и тсх знае да варира, тогаш може толку ти било, после може и да се спушти. Докторот што те упатил да испиташ ќе ти каже подобро.
Здраво. Ме интересира дали на ГАК се чека многу за проверка на хормони или брзо иде целата процедура?
Pocnuvaat od 8 so rabota tamu, ako odis okolu 7 i 40 i ostavis kniska na salter, do 8 i 15 si gotova. Brzo odi se ama znae da ima mnogu guzva. Ako ispituvas i kortisol kje te ostavat posle 8 ipol da ti izvadat krv.
Девојки некоја листа кај можам да најдам баш со сите женски хормони што треба да се испитаат или да пишете кои се треба освен овие Fsh , LH , TSH, Ft3, FT4,PRL, cortizol, estrogen, Insulin.. drug nekoj?
12 ok? Доста високо е. За бременост треба да е во граници на нормала, идеално до 2 и нешто. Па и да не ти е за бременост, доста покачено е. До кај 5 е горната граница.
А тироксинот колку ти е? Не сум доктор ама чудно е како терапија не ти дале при волкаво тсх плус и бременост планираш. На второ мислење секако мораш да идеш, треба да се регулираат хормоните.
Нема правила, забремениле и со тсх 8, ама се ретки тие случаеви, верувам и сè друго им било во ред. Еве јас лично ниту со тсх околу 2ипол не забременив, кога се спушти накај 1.7 1.8 дури тогаш успеав. Мада да, секако 12ка е превисоко, поготово за бременост.
Даа, одма ме ставија на терапија од 25ка Еутирокс, прво ми беше 4.7 па за 2 3 недели одма се спушти. Забременив со ин витро ама па за трансферот ми беше 1.7 еве ме и ден денес пијам еутирокс од 50ка бидејќи малку во бременост ми се покачи што е нормално, ама за кратко. Лично мене мн ми помага терапијава, веќе неколку месеци сум со топ тсх а сум пред породување.
T4 11 Na tirozol sum 20, ama da se spusti mislam treba pomala doza ova e golema i mene mi e cudno previse