Ke moze nekoj poveke da mi objasne za soodnos TSH I LH? Dali LH treba da e ponisko za vreme na ciklus i zosto?
FSH и LH, не TSH. Треба да имаат приближно иста вредност за време на циклус (околу трет ден) или LH да е малку пониско од FSH. После околу овулација LH значително ќе порасне и ќе предизвика овулација, FSH само малку. На пример, трет ден од циклус и FSH и LH се 7 да речеме. После на овулација LH може и 80 да биде, FSH 9, на пример. Ако сакаш ќе прикачам мои резултати за појасно.
Па би требало, знам на клиника дека испитуваат. Ако трет ден од циклус се падне викенд, како, не ќе чекаме нареден, па и тогаш може да се падне викенд. Јави се и прашај си најдобро.
Јас имам за осми септември ,но не работеле. Кој би можел да ми издаде нов упат за клиника, дали може некој кој е дежурен лекар (со право за издавање на такви упати)?
Не знам да ти кажам. Мене ми даваат за на ГАК и клиничка биохемија, тие работат и за викенди и за празници, сум одела за празници и работеле. Дежурен не знам дали може таков упат, си требала да видиш денес со матичната.
Prolaktinot e dosta visok, toj bi trebalo da go sredis za bremenost.So Bromergon ili Dostinex brzo se sreduva.
И мене толку ми беше пролактинот. Земав да ги пијам фемина капките од Србија, читам многу позитивни коментари дека средуваат хормони, па ќе ти кажам искуство. Инаку, да не имаш полицистични јајници? Обични Лх ако е повисок од Фсх укажува на полицистични, ама нормално тоа мора да ти го потврди доктор, јас само ти кажувам од мое истражување колку што сум упатена Посети доктор да ти ги ѕирне резултативе. Не се грижи, хормоните најлесно се средуваат.
Капките ги пијам 1 година и сум задоволна многу, полицистични немам проверив ќе одам во понеделник да видиме што ќе каже докторката се надевам дека ќе се среди се
Синлаб или Биотек за испитување Хормонален статус ? Дали матичен од др град може да даде упат за во лабалторииве или се е приватно?
Само не рамус лаб. Имав правено хормони на клиничка на втор ден и во рамус на трет ден. Рамус бааги пониски ги извади. Имаат сега некоја промоција за хормони па кажувам за да не случајно ги одбереш. За синлаб и за биотек немам испитувано хормони ама за останато биле ок и двете. Не знам од која причина бараш приватно, за хормони ти е најефтино, најдобро и најточно на државно на клиничка биохемија или ГАК и брзо се завршува. Матичната може да ти даде упат. Ако ти требаат детали пиши ми.