Da imam i 2 neuspesni inseminacii, Prvo soprugot imase oligoastenozoospermija megutoa 2 godini veke se e vo red i so mene i so nego
Da se beshe vo red so site ispituvanja sega pak sobiram dokumenti za IVF inaku ja imam 29 soprugot 34 godini
За втор ваучер? Дека прочитав имаш правено и 2 инсеминации. И јас сега требаше да поднесам за втор ваучер, ама некако топло е. Па се мислам таму за Септември/Октомври.
Za prv vaucer jas,mnogu se razocarav posle inseminaciite i prestanav edna godina da idam po lekari zatoa sto site razlicno mi kazuvaa i si rekov aj sea se oprai spermogramot pa moze ke bide prirodno ama ne biva sea ostanuva uste spermokultura da se naprai i pak otpocetok
Selen ,omega 3 ,cink, koenzim q10 , profertil za mazi i po edna lazica med so jatkasti plodovi.Alkohol ne piese cigari i onaka ne pushi vo sprotivno no rekoa cigari i alkohol nikako
Здраво девојки, да ве прашам за мислење за резултативе,освен пролактинот што е висок пијам dostinex, (постовулаторна фаза) ми бараа за да ми потврдат успешна овулација, пробуваме за бебенце после спонтан.
Здраво знае ли некој дали биохемија во државна работи за викенд недела ,или некоја друга установа каде што може да се испитаат хормони
Здраво, Моментално немам матичен гинеколог, сакам да испитам на клиника хормони. Но, породена сум пред 5 месеци ќе одам преку матична со интернист… Прашањето ми е дали треба дс испитам на 3 ден циклус ??
Пред колку време доби циклус. И кој хормони сакате да ги испитате. Јас мислам дека треба да почекаш уште некое време да се смират хормоните од бременоста. Имам читано дека хормоните по пораѓај им треба до две години да се вратат во нормала.
Имам добиено 3 циклуси редовни и нормални. Но после породувањето немам направено испитувања. Не дојам….
За тие хормони не треба трет ден од циклус. Можеш било кој ден. За кортизол само треба да си убаво одморена.
За овие хормони може било кој ден од циклус, само за кортизол мислам треба пред 9 и да бидеш одморена.