Ме фаќа страв,правев хормонско испитување на резултатите излезе покалување на testosterone.Пред една година правев пак хормонско испитување немаше ништо се беше добро.Докторката рече за еден месец кје го испитаме само testosterone.Сакам да прашам дали можам да имам деца????
Обиди се тестостеронот преку храна, природно да го намалиш овој месец се додека не ги направиш анализите повторно. Разговарај со докторот нека ти каже која храна е добро да ја внесуваш. Ако после анализите повторно е висок, сигурно ќе ти даде терапија. За бременост не знам многу, но висок тестостерон исто е предизвикувач на акни, па многумина успеале да го намалат и да ги излечат акните. Ти посакувам среќа.
Сара, моево мислење е лаичко, не сум лекар. Идеалниот сооднос на fsh и lh за забременување треба да е 1:1. Не е fsh високо или lh ниско, едноставно соодносот не им е идеален. Заедно со пролактинот и естрадиолот може да укаже на намалување на резервите на јајце клетки, затоа и те прашав за возраста. Секако, ќе повторам, не сум доктор па ти предлагам да се консултираш со лекар, особено ако се обидуваш да забремениш. Можно е да е потребна терапија за стимулација.
По вредностите гледам дека пролактинот и естрадиолот ми се во границите само незнам дали треба да се на горна, долна или некоја средна вредност.
Zdravo vcera ispituvav hormoni na 3 den ld ciklus e sega me interesira kako da go procitam rezultatot.. Treba da gi gledam.vrednostite vo folikilarna faza ili vo sredina na ciklus.....Pretpostavuvav deka. O folikularna fala no ne bev sigurna ? Pozzz
Резултат добар, но менструација доцнеше 106дена. Добив со апчиња, ќе ме полуди ова мое тело, имала некоја вакво искуство. Освен од Полицистичните што ги имам па тие да прават фрка
Резултатот е ок, можно е цисти на јајници да го одложуваат циклусот. Беше на гинеколог, те видоа на ехо?
секако дека бев, коментарот од докторот "Покрај тоа што нема абер за циклус, нема простор за паника нормално е за моите јајници "
Zdravo, dali znae nekoj ako dobijam petok vecer, treba hormonite da gi ispitam vo nedela ili mozam i ponedelnik?
Матичниот гинеколог ми даде упат за испитување хормони во Државна, на клиничка биохемија и тоа од 3ти до 5ти ден од циклусот. Ќе ве замолам да ми кажете дали мора сабајле да се оди и дали има врска дали сум јадена или не. Треба за 2 дена да добијам... Инаку долго време патев од анксиозност и затоа мислам дека имам и во хормоните пореметување. Дури не се испитам детално нема шанси да размислувам за бременост.