За викенд не сум била, за празник на Клиничка биохемија немаше воопшто гужва, а за обичен ден имаше повеќе гужва, ама брзо оди. На гак кога бев исто немаше гужва, зависи како ќе ти се посреќи.
да се дополнам себе си,ако на некој му значи...на гинекологија(клиничка биохемија),зимаат крв до 13ч.Гижва ич немаше во 12:30
Девојки фсх 160, секако ќе одам на ендокринолог но ме интересира дали некоја имала искуство. Да напоменам родено пред 10 години, терам накај 40, нередовен циклус, плус на гинеколог е забележан тенок ендометриум
Најверојатно влагаш полека во менопауза. Мајка ми исто на овие години почна и на 40 веќе влезе во менопауза. Има родено на 33 и 35, и на 40 влезе во менопауза.
Здраво, тестостерон 54 значи висок. Како на природен начин да го намалам знае ли некој? Има ли некој природен лек? Чај или нешто друго?
Zdravo zenski dali znaete na medicinska biohemija gak od kolku do kolku proveruvaat hormonii i dali rabotat za vikend fala
Клиничка Биохемија сабота работат од 07:30 само за боцкање, а на УГАК и сабота и недела од 08:00 до 11 земаат крв. Ако има кортизол, тој до 09:00ч.го испитуваат.
Oki pa nemam pisano kortizol nz ovie ginekoloskite hormoni gi imam eoa oki toa mi e bitno za hormonite zs togas mi se fakja 3ti den FALA NAJMNOGU
Здраво, гледам има доста споделени искуства во темава. Минатиов месец требаше да испитам хормони на 14 ден од циклус (3иот беше веќе пропуштен, а причината е оскудна менструација па докторкава рече ајде да ги испитаме на 14 ден, но тогаш се паѓаше неработен и демек работава е ај тогаш на 1ти ден). Бев тогаш, но задоцнив поради кортизолот (не знаев дека тој рано ср испитува) и решив да чекам нареден циклус бидејќи немаше резултатот да биде релевантен (а плус тоа се падна 11ти ден). Што мислите, сега следно, да барам од матичнава да испитам на 3от ден или ок е и на 13ти/14ти? Немам искуство со ова, докториве мн не се замараат па би сакала да слушнам ваши мислења...
На трет ден се најверодостојни. Не знам што и значи на матичнава ова 14ти, па 1ви. Се знае, на 3ти ден се испитува хормони. Репродуктивни.
Kolku shto znam mora na 3 den A inache da isto imam vpechatok Deka ne se zamaraat da davaat upati za hormoni I ednash KO sum napravila pred god I Pol bukvalno da gi premolish za upat Pa ako ti e redoven ciklusot i nemashe prb nema potreba toa beshe odgovorot
Да, и јас мислам дека најдобро би било на трет ден и така ќе си барам. Инаку, она 1ви ми е грешка, мислев на 11ти ден (минатиов месец кога требаше да испитувам се падна да е 11ти ден бидејќи на 14иот беше неработен ден (1ви јануари) и подобро што не ми зедоа крв, мислам дека резултатот ќе немаше смисла.
Здраво. Немам испитивано хормони од мн одамна. Заради нередовен циклус пиев хормонска терапија и вчера добив. Цел ден имав како кафеаво дури вечерта ми протече убаво кога да го рачунам за 3 ден утре или задутре да одам да испитам?