Дали овие хормони ги имате испитувано на трет ден, или недостига уште некој? Читам за естрадиол а гледам го нема тој пишано (освен ако спаѓа во естрогени).
Подолу е слика од хормоните што ги испитував на 3-тиот ден од циклусот - по препорака на матичната. Е2 ти е за Естрадиол, ти го имаат напишано. Мислам дека добро е да се провери и АМХ, доколку претходно не е проверено (АМХ не е важно на која ден од циклус се испитува)
Овие се најосновните, плус кортизол ти пишала, тој да знаеш го испитуваат од 08:30 до 09:30 и треба убаво да си одморена, доволно спиена, бидејќи при стрес на организмот се покачува.
Еве ги резултатите од проверката. Утре сум на контрола, но доколку имате некое мислење околу резултативе слободно пишете ми, навистина ќе ми значи
Не сум лекар но можам да ти кажам од мое лично искуство. ТСХ ти е малку повисоко иако е во границите на нормалата. Мојот лекар ми кажа доколку сакам да останам бременост ТСХ треба да ми биде под 2.2. Мене ми се движеше од 2.8 до 3.5 секое испитување различно беше. По негова препорака посетив специјалист за тироидна и ми препиша лекарства. За 3 месеци останав бремена и уште пијам апчиња и правам редовни контроли. На последна контрола ТСХ ми беше 1.54. Тоа е моето искуство но сепак ти ќе си го слушаш својот лекар и неговите препораки
Zdravo ,Imam Samo edno prasanje. Jas Imam hipohasimoto so visoki antitela,TSH Mi e 3.00. Znam Deka za zabremenuvanje treba da bide do Kaj 2/2.5 ,No Dali vo tekot na bremenosta Ako TSH se kacuva ,moze da pravi Problem Kaj plodot/bebeto ili nedaj Boze spontan.
Постојано ќе ја контролираш, ќе ти каже лекарот. Мене ми кажа докторот дека треба да одам на 2 месеци на контрола. Искрено не сум запознаена со оваа проблематика и исто и јас се плашам да не му биде нештп на бебето. Докторот ми кажа дека терапијата не претставува никаков проблем врз плодот. Господ нека биде со сите нас и сите да не чува
Денес бев на контрола, поради пониската вредност на Естроген и прогестерон и тоа што имам оскудна менструација, ми ги препишаа овие таблети. Имате некое искуство со нив?
Дали Тсх може да варира и драстично да се покачи за 1 месец? Пред 1 месец 2 на државна а сега 5 во Јане покажува. Единствена разлика што сега сум болна. Каде се најточнинрезултатите, било да е државно или приватно.
Здраво, јас пред 4 месеци проверив АМХ ми беше 0,02. Не знам дали има поента вредностите на амх да се обидам да ги зголемам, да не има некој препорака или слично искуство? Се мислам дали да земам фолиномел или овунормал, членките на форумов гледам ги препорачуваат за да се стимулира овулација. Имам 39 г, со нередовни циклуси
Kolku vreme ti kazaa da gi pies, procitaj go ubavo upatstvoto i vidi gi i kontraindikaciite, za se sto ne ti e jasno konsultiraj se so ginekolog
Proveri si i hormoni na 3 den ciklus, po ova sto go pisuvas deka imas neredovni ciklusi i mnogu nisko amh mene mi se cini deka si vo perimenopauza, ako sakas da zabremenis konsultiraj se so specijalist
Да ги пијам 21 ден, фактички една доза и после да појдам на контрола да ме видела како сум, како сум се чувствувала. Искрено, се двоумам дали да ги почнам. Бременост не планирам за скоро, менструација имам редовно ама како што пишував овде - оскудна е, па затоа ми ги даде бидејќи помали беа вредностите на естроген и прогестерон (во нормала, но помали).