Дали некој знсе дали е ок ако пијам парацетамол додека испитувам хормони? Секако ќе се обидам да избегнам но почнува да ме боли грлото па испив еден а ќе добијам кај и да е и ќе треба да испитувам на трет ден па ако не ми помине можеби ќе треба да пијам уште. Дали можеби некоја имала слично искуство?
Здраво, сакам да прашам како ги сметате деновите за испитување хормони. Јас досега не сум знаела но докторката ми рече најпрвиот ден кога скоро ич нема крварење да не се рачуна како прв туку веќе од наредниот ден, според моето мерење тоа би било 4тиот ден од почетокот ама по правило тоа се сметало за трет, дали и вие така сте испитувале? Мене така и ми одговара повеќе па така ќе одам само ме интересира дали сите така сте правеле?
Пикот на хормоните е од 3-5 ден, па кога и да направиш во тие денови не ти менува. Секако ако вечер добиеш онака една капка, др ден го рачунаш за први. Ако добиеш сабајлечки до попладнето тече више. Барем кај мене беше така.
Здраво, се извинувам може овде не е баш конкретно тема, тоа што ме интересира но доколку има некој искуство би бил многу благодарен. За биопсија на тестиси, односно Микро тесе. За во Систина кај Мицковски бев, читав само позитивни критики. Таму зафатот кошта 127000. Дали некој има искуство со Жан Митрев пошто трипати поефтино е истиот зафат. Ви благодарам многу.
Zdravo predlozete dobar endokrinolog na drzavno ( od iskustvo). Mi treba za TSH da mi regulira 3.5 mi e... Se mislam megu katerina adamova, iskra bitoska i sinisa na patofiza
Zdravo, moze mislenje za rezultatite osven pokacen androstendion hormon, dali ostanatite se vo red. Pozdrav!
Женски, одамна имам испитано, да ме подцетите. На гладно ли се испитуваа хормоните? Предходно во букурешт правев, сега посочете ме каде на клиника се наоѓа овој оддел.
TSH mi e 3, znam deka treba da e od 2-2,5 kako da go namalam. Dali terapija moze da mi prepise opst maticen ili moram da zemam upat za endokrinolog. Za kolku vreme se sreduva po pienje na terapija. Sakav da pocnam ovoj mesec so invitro, dali ke bide problem vrednosta, dali ako pijam terapija i pravam proces bi se sredilo, dali da pocekam da go sredam. Postojano mi varira od 2,4 do 3
Кај мене Фсх е поголемо од Лх и ми рекоа дека е таман. Оди на ехо ќе покаже дали има или нема некоја циста.