Здраво, ве молам за искуства и помош. Во градска болница 25.03.2025 Tsh 6.83 (0.38-5.33) Ft4 10.56 (7.86-14.41) Ramus 01.04.2025 Tsh 2.9 (0.27-4.25) Ft4 13.6 (9-19) не пијам никакви лекови, антитела високи. Како може толку разлика помеѓу две лаборатории? Посетени се повеќе доктори никој не знае ништо, во Мај да проверам пак. На ехо големина ок, знаци на швајцарско сирење хашимото. Терапија не ми препишаа, симптоми што знам не ми паѓа косата, немам умор, понекогаш лева града ме боле, ехо на срце уредно. Во рамус направив анализа по препорака од Татјана од тиреодијагностика.
После 4 месеци, внимавање на исхраната - скрос исклучени од употреба месо, млеко, месни и млечни производи од употреба, пиење чувар куќа со мед, вчера докторката ми кажа дека едната циста е скрос изгубена, а другата се намалила на 2цм
Здраво, за каде да барам упат за хормони, каде има реагенси, на гак или клиничка биохемија? И амх би можела чисто ме интересира, каде го има него? И цена како е?
Амх на клиничка нема реагенси, рекоа од мај ќе имало, да сме се јавеле длободно на брпјот новни да прашаме. Божем некогаш кренале они...
За АМХ често има недостаток на реагенси и се чека со месеци. Ако реално немаш потреба да го провериш, зошто да трошиш реагенси, па на некоја што стварно ќе и треба да дава 4000 ден приватно?
Devojki pravev hormoni na 3 den.. e sega kaj mene FSH i LH skoro da se isti, a neli treba da bidat 2:1. Mu go kazav toa na ginekologot vika vo red bilo… inace nemam promena na jajnicite vo red e…
Испитував хормони порадо циста која ја имам од поодамна.СА-125 Хормонот е <30,2 А мене мк е 38,8.Испаничена сум премногу.Матичната вели нема место за паника.Кажете ваше мислење,искуство оти се пореметив читајќи се .
Пролактинот ти е висок, има тема за висок пролактин во 'Бременост' категоријата. Останатите хормони ти се супер, FSH и LH во однос 1:1 што е одлично, вака по хормони сочувана резерва и квалитет. TSH како по што треба да биде, ако ти е за забременување.
Фалаа ти многу Joanna, пролакатинот ми беше висок исто пред да остнам бремена со првото дете пред 5год пиев терапија достинех. Инаку 2год се обидуваме за 2ро дете