Во тој случај знаеш што треба од терапија и јас знам дека лесно се средува пролактинот. Според другите хормони е се супер за бременост, сепак ако се работи за активни 2год обиди и не се случува бременост разговарај со гинекологот за следни чекори
Така ми е планот да се консултирам со гинеколог и затоа почнав со испитувања направив Папа тест микробиолошки брисеви сега хормони, досега се е во ред освен пролакактинот и останува уште мм спермограм, па здравје боже и со Иуи да се обидеме. Првата бременост ми е со иуи
Zdravo na site Znaete li dali vo poliklinika Jane sansanski moze da se ispitaat hormonite za vreme na ciklus? i na koj oddel?
Здраво девојки, После една година обиди, направив испитување на трет ден од циклус. FSH 5.58 LH 3.60 E2 45.38 PRL 25.63 TSH 2.72 Ве молам за мислење.
Жени, можеби ова е прашано и кажано сто пати, ама пак не сум сигурна. Имам упат од ендокринолог за испитување на хормони. Ми рече од трети до петти ден од циклус да се боцнам. Денес "добив" само што станав, ама е кафено. Влошката си е полна, но нема крв. Прв пат ќе испитувам хормони, колку што сум запаметила денес не го рачунам за прв ден од циклус бидејќи нема крв. Но што ако и утре нема? Минатиот месец на пример дури третиот ден имав крв. Збунета сум.
Како мислиш не е добиено. Иако не е чиста крв и тоа е крв. Тоа кафеаво е стара крв, која не се дочистила убаво од предходно и затоа е таква. Рачунај си го прв ден и појди си на трет најдобро.
Ми пишаа и две други членки дека е вака, ќе видиме, сабајле ќе се јавам на доктор за да бидам сигурна. Фала.
Па не знам колку е тоа така. Јас сум имала циклуси по 4 дена нон стоп така како кафеаво и не протекува свежа крв. И по ова ти што велиш значи тоа не било циклус воопшто. Тоа обично ми се дешаваше летен период. Ама нека си праша гиниколог. А кога ќе оди за да и земат крв нека си препраша,тие најубаво ќе и кажат.
Синоќа доцна веќе ми протече крв. Значи ќе одам в петок да ми земат крв. Ете и да се рачуна вчера како прв ден, петок би бил четвртиот. А дали треба да сум гладнна?
Петок е идеално, се рачуна трет ден бидејќи доцна синоќа протекло. Не треба да си гладна за репродуктивните хормони и TSH, ако имаш други хормони на листата на пример инсулин, битно е да си гладна. За кортизол е битно да си одморена..