што е показател за да се испита амх? матичната ми пиша денес дека се добри хормоните , да си барам сама да испитам ?
Зависи од која причина испитуваше хормони, ако пробувате за бебче подолго време, амх е поточен при одредување на оваријална резерва а со тоа можеби различни ќе бидат препораките за следните чекори. Не ми беше намерата да те исплашам, во ред ти се хормоните ама за годините фсх ти е близу до горна граница.
На гинеколог никогаш досега не ми кажале дека имам цисти на јајнци. Веројатно така ако немам ништо немам ПЦОС?
Може некој да ми каже мислење за резултатите: Фсх 10.2 Лх 3.27 Е2 39.9 Тсх 1.15 Фт4 12.4 Фт3 4.4 Пролактин 7.98.
Mislenje i iskustva,utre sum na endokrinolog so iten upat termini nema nikako,2 pati nedelno mi dadoa dostineks po pola tableta .
Хормоналрн статус, на 3ти ден добиено, само на клиника имате испитувано или и по поликлиникиве испитуваат?
Zdravo da mi kaze nekoj hormoni na tret den koga ispituvam na primer mene mi dojde sinoka nedela u 3saat vecerta koga otidov vo wc fakticki ponedelenik se smeta za prv den taka?
Jas isto vaka ispituvav hormoni na 3ti den site mi bea super no AMH mi bese mnogu nizok 0.51 imam 37god i mi rekoa deka sum za In vitro?
Понеделник ти е прв ден да. Па реално е ниско, иако не е трагично ниско и не е дека не е можна природна бременост, но со оглед на годините при што и квалитетот на јајце клетките опаѓа, затоа ти препорачале ивф, за поголеми шанси и да биде побрзо. Инаку амх сам по себе и не значи многу како бројка, битно е да си направиш ехо преглед кај специјалист, да направи проценка според јајниците и бројот на антрални фолекули, дали имаш редовни овулации итн.
Pravev i eho se sto e potrebno imav 5-6folikuli na dvata jajnika hormoni se okej spermogram okej imav mal polip na grloto na matkata pravev operacija odma go izvadija i sega 2-3meseci mi dade vitamini koenzil metil folat omeka vitamin D pa ke vidam za tie meseci ako pak nema da mozam da ostanam bremena valjda problemot e nisko AMH i ke odam na invitro dodeka e vreme