Здраво мојата проблематика е за нигде па искуства дали некој успеал макар и со ин витро фсх после 3 месеци качен од 9.9 на 28.6 лх 5.1 а естрадиол 18.6, амх 0.08. Имам редовни циклуси од 20 до 30 дена. Што е во опсег на нормала. Имам и овулации е сега дали фсх може да се симнр и како? Навистина сум извадена од памет пробуваме за бебе
Немам ваква проблематика ама мене од 13.4 ми се симна на 10 за месец дена. Внимавав на исхрана и многу витамини пиев, вежбав исто. Не е страшна бројкава, ама сепак се намалува резервата. Забременив истиот месец кога испитав дека ми е 10, 15 месеци ќе прави малата.
Moze li da se ispitaat hormoni na 5 den od ciklus? Dosega sum odela na 3ti den ama sega od opravdani pricini bev sprecena
Дали некој бил скоро да испитува хормони на ГАК, дали ги имаат сите реагенси за репродуктивниве хормони?
Фала ти, сепак завршив работа на клиничка биохемија. Туку да прашам, има ли некоја искуство со висок DHEA-S? Мојов излезе 430 со референтни 23-265.
Земај терапевтска доза од 100-200мг коензим Q10 суплемент, во форма на ubiquinol. Има и други форми (ubiquinone, на пр.), барај исклучиво ubiquinol. Кај нас се скапи, ги има во Зегин од Solgar: https://zegin.com.mk/mk/solgar-ubikvinol-100-mg-50-kapsuli. На iherb имаш поголем избор за подобри цени. Медицински потврдено ја подобруваат плодноста. Исто и myo-inositol. Јас имав FSH 155 после претрпен стрес и ми дијагностицираа менопауза/инсуфициенција на јајници, ми рекоа дека повеќе нема да имам циклус. Земав Омега 3, витамин Д3, Ashwagandha, CoQ10, мелатонин, бев физички активна, го намалив стресот, и по 2-3 месеци почнав да овулирам и имав нормален циклус. Повеќе не правам тестови, не ме интересира колку ми е FSH, ниту што ќе ми кажат лекарите за кои мислам дека врска немаат.
Не знам дали бил грешка, јас го изгубив циклусот од стрес на работното место и резултатите беа конзистентни на мојата состојба, јас навистина во тој момент немав циклус со месеци. Имав 44 години во тој момент. Сеедно, не ги послушав лекарите, не дигнав раце од себе и не прифатив хормонална терапија. Земав суплементи, вежбав, пливав во ладна вода и потоа имав и циклус и овулации. Не направив нова хормонална слика зашто тоа ми создава стрес.
Здраво, Да прашам дали некој знае дали на лабораторијата на државна имаат реагенси за ДХТ(дихидротестостерон)?