Ќе ти направат пресметка на шалтер во зависност кои и колку хормони имаш на упатот и ќе платиш вкупно за сите. Повеќето хормони поединечно се 50 ден.
Здраво. Треба да испитам хормони комплет, имам упат за на ГАК. Е сега, еве дури сега ми пробива едвај некако, па не знам дали денес се важи како прв ден, за да одам во сабота сабајле, или ако бројам од утре, во недела да одам?
Чисто информативно имав малце зголемен лх а немав пцос. Со инозитол и глукофаж го средив. Доколку некој има зголемен лх а нема пцос
Zdravo dali znaete do kolku zimaat krv na klinicka biohemija I dali moze na 4 ti den od ciklusot da se ispitat hormonite ili treba tocno na 3 ti den od ciklusot.
Имаш ценовници на страните на авицена, синлаб и биотек. Зависи кои хормони и колку вкупно хормони ќе испиташ. https://bioteklab.com.mk/cenovnik/biohemiski-analizi/ Линков е од биотек, на пример. Тироидни ти се 770 за еден хормон. Тсх, т4, и т3 заедно би дошло околу 2300ден. Репродуктивни хормони се 950 по хормон, ако испиташ 5 хормони испаѓа 4750ден. Разгледај и по другите лаборатории, варираат цените ама не многу, обично разликата +/-50денари од хормон.
Амх се испитува на клиничка биохемија и на гинекологија. Колку што знам беше 250 денари. Јас лично на државните за овие хормони им верувам повеќе отколку на приватните. Имам испитувано и на приватно ама е многу поскапо. Ако си од Скопје особено, се исплати ептен државно да си идеш. Имаш во делот за бременост за анти-милериан тема, пребарај ја за постапката за испитување, упати и слично, ќе ти се разјасни Да се редактирам, конкретно за реагенси моментално не знам. Прашај таму, или пак, провери ја темата, некој може скоро бил.