Исто мислам како @_Vera_ за хормони и такви слични испитувања се на државно сум испитувала и имам повеќе верба во нив. За амх испитав последно може пред 6год, повеќе е проблем дали го имаат хормонот, ама снајди се со бројче да се јавиш да прашаш, јас тогаш успеав да ги добијам и имаа па си испитав на Гак.
Koga e najdobro da se ospitaat hormono Komkr3tno mi tr3ba tiroidnite,insulin i kortizol,dali mora na dobieno da se ispituvaat I ako nekij znae dali vo jane sandanski ispituvaat ili mora na klinika za preku fond
Здраво женски, имам упут за на ГАК да испитам хормони ама поминати се повеќе од 30 дена од упатот знааете дали важи има мора нов?
Јане Сандански немаат секогаш реагенси, најдобро на Клиничка биохемија. Јас бев пред 2 недели, сите ги имаа. Наведениве хормони не мора не се поврзани со циклус, можеш кога сакаш, кортизолот најдоцна до 9.30 наутро.
Ne sum sigurna ama mislam deka rabotea, no mozes hormoni da ispitas vo sabota ili vo ponedelnik na 2 ili 4 den
Rabotat vo nedela za hormoni, ama ako imas i upat za krvna slika nema da te bocnat za krvna slika samo za hormoni.
Кај оскудна менструација која ден се испитуваат хормони? 3 ден веќе имам спотинг. Викенд ме фати немам земено упат од матична, во понеделник ми се паѓа 4 ден.
Гинекологот ми кажа дека во сабота работат на државна за испитување хормони, била ли некоја да потврди за да не се маткам за џабе? Сакам да одам оваа сабота оти ќе ми е трет ден добиено.
И на Клиничка биохемија се испитува, затоа прсшав дали ГАК. Јас сум била на ГАК во недела за истите хормони.
За каде ти е упатот види. Јас на биохемија сум одела за тоа, не на ГАК. Ама исто сум одела и на 5ти ден, мислам дека до 5ти може. Не знам дали работат сабота, ако не најдеш одговор и ако не те мрзи појди. Упатот ти важи 1 месец, па ако строго мораш да отидеш на 3ти ден, зависи за што, ќе отидеш следен циклус.
Фала ви женски @Mucika и @Feniksgirl ќе видам утре кога ќе го земам, прв пат испитувам хормониве па затоа немав појма дека има две места
Како што знам не работат викенд, ова е и на страната. Така и на форумов имам прочитано, освен клинички приеми. Да им се јавиш подобро.
Сабота работат со сигурност на клиничка биохемија, имам испитувано баш на почеток на годинава. Имаше над 10 души, па тие што беа за репродуктивни хормони не оставија за да биде точно на 3 ден, а другите кои не беа поврзани со запазување на ден ги вратија за друг пат. Како и да е, брзо оди, дури и на мое здравје ги прикачија резултатите истиот ден поручекта. Изненадувачки брзо
Препрашав три пати на гинеколог кога бев да го земам упатот и таа веќе ѝ се смачив вика работат, оди ќе видиш ако те лажам дојди и удри ми ја една Еве и @Lor потврди дека работат така што утре ќе се прошетам, да потрошам бензин па ќе ви пишам со сигурност дали работат. Мислам дека не би ме излажале или кажале дека работат од кај гинекологов сигурно и други жени одат во сабота.