Исто мислам како @_Vera_ за хормони и такви слични испитувања се на државно сум испитувала и имам повеќе верба во нив. За амх испитав последно може пред 6год, повеќе е проблем дали го имаат хормонот, ама снајди се со бројче да се јавиш да прашаш, јас тогаш успеав да ги добијам и имаа па си испитав на Гак.
Koga e najdobro da se ospitaat hormono Komkr3tno mi tr3ba tiroidnite,insulin i kortizol,dali mora na dobieno da se ispituvaat I ako nekij znae dali vo jane sandanski ispituvaat ili mora na klinika za preku fond
Здраво женски, имам упут за на ГАК да испитам хормони ама поминати се повеќе од 30 дена од упатот знааете дали важи има мора нов?
Јане Сандански немаат секогаш реагенси, најдобро на Клиничка биохемија. Јас бев пред 2 недели, сите ги имаа. Наведениве хормони не мора не се поврзани со циклус, можеш кога сакаш, кортизолот најдоцна до 9.30 наутро.
Ne sum sigurna ama mislam deka rabotea, no mozes hormoni da ispitas vo sabota ili vo ponedelnik na 2 ili 4 den
Rabotat vo nedela za hormoni, ama ako imas i upat za krvna slika nema da te bocnat za krvna slika samo za hormoni.