Девиците се екстремно критични/самокритични, премногу се грижат, се нервираат и на свој грб ставаат товар што не е нивен за поднесување. Имаат богат речник, остар јазик и очекувај да бидеш детално анализиран и тестиран пред да влезеш во неговиот/нејзиниот живот. Затоа тешко наоѓаат компатибилно друштво. И уште нешто...треба да користат понежни зборој кон чупињата
Простувањето е многу полесно кога ќе сфатите дека оној што ве сака не ве повредил намерно. е богами, ама додека да сфатам....ех, ракче, ракче И да, точно е дека сме лутковци (нај)големи, еве барем јас си признавам, а на тој што си признава, пола му се простува!
Точно, точно, се е така! Дечко ми е девица, преаналитичен е, некогаш може да се случи и еден обичен разговор да премине во жестока расправија, затоа што јас сум јарец и тоа дупли јарец, држам свој став се до крај, а тој сака да се докаже и да се доискаже. Ама на крајот се смируваме како ништо да не било. Многу си го сакам и тие малку несовршености што ги има го прават баш таков каков што сакам да биде!
Очекував полошо. Да, си го поставувам ова прашање секогаш кога планирам некоја одмазда. Но секогаш знам кога треба да престанам.
Девицата е знак кој буквално може да се самоуништи со грижи. Да, ама никако да се сфати дека не треба толку да оптоваруваме со грижи.
Ракот може да држи лутина неверојатно долго време. Припадниците на овој знак имаат нежно срце, но си го комплицираат животот, како и врската, со тоа што дозволуваат да се навредат од најмалата ситница. Разведрете се! Простувањето е многу полесно кога ќе сфатите дека оној што ве сака не ве повредил намерно. точно е..за жал...
Овенот треба да научи дека не секоја мисла што ќе му прелета низ глава треба да биде изговорена. ова најточно
Овенот треба да научи дека не секоја мисла што ќе му прелета низ глава треба да биде изговорена. точно
Ракот може да држи лутина неверојатно долго време. Припадниците на овој знак имаат нежно срце, но си го комплицираат животот, како и врската, со тоа што дозволуваат да се навредат од најмалата ситница. Разведрете се! Простувањето е многу полесно кога ќе сфатите дека оној што ве сака не ве повредил намерно.
Ракот може да држи лутина неверојатно долго време. Припадниците на овој знак имаат нежно срце, но си го комплицираат животот, како и врската, со тоа што дозволуваат да се навредат од најмалата ситница. Разведрете се! Простувањето е многу полесно кога ќе сфатите дека оној што ве сака не ве повредил намерно. И многу се наивни, и хиперсензитивни се... Тоа им е голема мана, хиперсензитивноста.
.. .мојот РАК...ја искомплицира врската до даска и ме изгуби. .. ... .јас РИБА...не можев да проголтам некои работи....