И јас ке ве дружам за време на викенди, може и уште сега една средба да направиме, Доберманке што викаш? Happyness?? Да се видиме, да се запознаете со кутрево, летово ептен ке ми требаш, можеби и ке ти го оставам месец дена да го чуваш.
Сигурно ќе има дружба, само да отидам и да си ја најдам мојата маза, а тоа сигурно ќе биде многу брзо
Баш ќе ми биде мило да се запознаеме, еве сега времето бидејќи се стопли јас скоро секоја сабота/недела сум во Волково, па можете да ми дојдете на гости, секогаш сте добредојдени
браво за идејата, штета што мојава кучка не е многу дружелублива со кучиња мислам дека се плаши ама се обидувам да ја социјализирам по малку, се надевам дека тоа што има 9 год нема да пречи многу ке ја донесам во хотелот да не малтретирам други да ми ја чуваат. п.с многу сакам животни... па доберман ако ти треба помош, пиши ќе ми биде задоволство ако можам да помогнам
Доберман баш ме интересира дали ја реализира идејата, хотелот е отворен или не сеуште ? Ти ја поздравувам одлуката и желбата за таков чекор и браво за толкаво трпение и помошта на феминките што чуваат миленици и тука, секоја чест. Милениците со тебе не се сомневам дека ќе бидат во добри раце. Иако не чувам животни, добро е да се има посебно место кај што ќе можат да се чуваат т.е привремено да се оставаат животните. Постои некој друг хотел кај нас ваков или ова ќе биде првиот ?
^ Хотелот не е сеуште отворен, но ќе биде во скоро време. Мене ми е мило да им помагам на луѓето што сакаат животни, и со задоволство одговарам на прашањата од членовите Постои еден друг хотел, али јас воопшто не сум задоволна од нивната услуга. Замисли не му давале храна на моето куче (а малечко е кучето, од расата Пудла) и кога си го земав беше прегладнето, ЗА СРАМОТА до храната ли им дојде да штедат И имало уште еден али незнам точно кај се наоѓа.
Доберман за идејата. Се надевам ќе има успешна реализација! Инаку, јас никогаш не би го оставила своето милениче во хотел одреден период! Не би се осмелила на тоа!! Фала богу секогаш наоѓам некој кој ми ги чува милениците кога јас не можам ! Сепак, уште еднаш честитки и се надевам дека ќе имаш многуууууу работа!
А за маченца нешто? Јас сега имав проблем со мачето немав кај да го оставам, и цел месец пред одмор не спиев јанѕа ме јадеше како и кај ќе го оставам и како ќе му биде без мене, па едвај средив на крај со моите, ама доста страдало по мене... Можеш еден мал дел и за мачиња да средиш... Инаку браво и со среќа
Со среќа Доберман во остварувањето на замислата, но морам да те замолам да ја зачуваш љубовта кон кучињата и кога ќе заработуваш од нив. Ова го кажувам зошто едно лето го оставив кучето во Хотел за кучиња (истите газди имаат продавница за кучешка храна кај 7ца) и ми го вратија кучето изгребано, ослабено, без желба за живот.. Еден месец ми требаше да го оправам, кој знае идиотите што му правеле
Со среќа Доберман, ти посакувам од се срце среќа како голем обожавател на кучиња. Само не ги прочитав сите страници, кога планираш да го направиш? Прашувам бидејќи можеш да организираш нешто како акција, и сите (кои што сакаат) да ти помогнеме со мал,но сепак значаен придонес.
Мислам постои еден хотел за миленичиња во Скопје . Во центар или во карпош беше не сум сигурна. Доколку некој е заинтересиран може да се обидам да добијам повеке информации . Иначе многу ми се допага оваа идеја. Имаш каде да го оставиш миленичето во сигурни раце и да одиш спокојно на одмор
Секоја чест на идејата. Дај боже да ти се оствари желбата, а кога ќе биде тоа ќе ги донесам моите срцушки на одмор.
Летово се зафатив со некои други работи, и неуспеав да го отворам хотелот, но здравје Боже наредното лето 100% ќе го отворам Инаку можам дома кај мене да ви причувам маче, па ако имате маче а немате каде да го оставите, бујрум
Девојки јас иако летово не го отворив хотелот, јас решив меѓувремено до другото лето додека да биде готов хотелот, ќе си чувам кученца дома кај мене Еве баш со една девојка од форумов се договоривме за наредната недела да и го чувам Шар пејот додека она е на одмор. Па доколку немате каде да го оставите вашето кученце ви стојам на располагање Предност имаат помалите кучиња кои што се чувани во стан. Дома кај мене само по едно кученце ќе чувам.
ми се допаѓа идејата .. сега ме растажи со последниов коментар...јас и сопругот го оставивме моето куче кај мајка ми,можевме тебе да ти го донесеме ..уфф многу ми недостига,следната година ако не го носиме(се мислам дека нема да го носиме поради детето) на одмор ќе ти го донесам во хотелот за домашни миленици ПОЗз
Doberman доцна ја погледнав темава аххх, сепак како што прочитав сеуште не си го отворила хотелот, па еве и од мене палец горе :up: , со среќа, прекрасна идеја си имала мила и да ја оствариш нормално во лето 2012 како што велиш Кога го прочитав насловов ми текна на филмот Hotel for dogs ако си го гледала Ако треба помош кажи ми, исто и јас колку можам им помагам на животните...