Форумџика на годината

Хотспот

Дискусија во 'Слободно време' започната од Tanjamm, 3 април 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.626
    Дали вклучувате и колку време може пример со интернетот од телефон да се работи на лап топ?

На melnicanecot му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    18.006
    Пуштам кога имам потреба од Интернет кога работам на лап топ, а немам од "обичниот". Или сум на викендица па, филм/превод ми треба да симнам.

Можеш додека не си го истрошиш тој од претплатата, т.е. може и откако ќе го потрошош но секако ќе си доплатиш. :)

На Victorian и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.194
    Јас цело време додека сум на лаптоп користам интернет од телефонот, само не е препорачливо да се отвараат повеќе табови или да се играат игри, така ми кажа еден сервисер.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Не е прашање на време, освен ако не збориме за батерија пошто троши батерија доста... Тоа што е битно е што ќе правиш и колку интернет имаш.
    Форумов не троши многу интернет, ама youtube на пример троши. Филмови спуштање ич па да не правам муабет.

На krEM4Eto, theowndemon, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.626
    Значи сепак со малку интернет брзо ќе се потроши нетот и толку. Нешто покрупно не може да се заврши. Не сум упатена дали може нетот ако се потроши, да се прати порака за уште интернет.

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.626
    Зошто не е препорачливо?

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.626
    Не сум во тек со цените, скапо е ако бараш уште интернет или?

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Може да се прати ама е прилично скапо, не ме држи за збор ама пример за 1 гиг се доплаќа 150 денари.
    Хот спот се користи кога е ептен хитно нешто, пример на лап топ ти треба нет или на некој до тебе да му пуштиш а тој нема во момент. За постојано користење не, прво мобилниот интернет многу ја троши батеријата а со хот спот уште повеќе.

На Antolinaa и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    18.006
    На Вип првите 200мб што ќе ги надминеш не се наплаќаат после се наплаќа 39 ден. мислам, не сум сигурна за ценава. Ова за пост пејд.
    За при пејд како што кажа Ребека.

За батеријата што вика Ребека ја троши да, ама кога си во тесно и ти треба, мораш јбг :)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.194
    Ми рече: Интернетот кој е наменет за телефон нема снага да го издржи отворањето на youtube на лаптоп или други некои страни за видеа, игри или па спуштање филмови. Тоа значи дека може да дојде до оштетување на функциите на телефонот, поточно функциите за интернет врска (3G и хот спот). Тоа ми се случи еднаш, го оптеретив и после не функционираше интернетот па го носев на сервис да го средат. Одтогаш избегнувам да го користам за нешто што би го оптеретило.

На Feminka22 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    Јас имам 50 гига на телефонот, и веќе три години само него го користам.

Симињам филмови, серии, киснам на ЈуТуб, истовремено се допишувам на месенџер на мобилен, и плус пуштам интернет на моиве дома.

Ако ти е за нешто итно, како за на ФБ или да провериш некоја страна, нема да потрошиш многу, ама тоа можеш и од мобилен.
    За нешто поголемо, не - освен ако немаш многу интернет, повеќе од 20 гига, па и повеќе отприлика, па на раат да си завршиш работа

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    Не уклучувам никогаш бидејќи немам потреба, дома имам интернет од кабелската а кога сум на друго место го користам телефонот најчесто да проверам мејлови, фб., или да читнам некоја новост. Комп. користам само дома или на работа. Инаку зависи колку интернет е вклучен во претплатата, најчесто пакетите се по 3,4 или 5 гига. Јас во мојата претплата имам 5 гига кои доколку ги користам на комп. би ги потрошила за многу кратко време. Зависи и од тоа што се работи, гледање видеа троши доста а филмови симнување пак да не зборуваме за некој добар HD ќе отиде цел. Исто така треба и внимателно следење на потрошениот сообраќај, знам дека надминатиот е доста скап.

13. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Форумот не троши нет?? А ја цица цела батерија :?:
    Ако на некој му треба често му пуштам, а за дома секогаш имам од домашнио нет. Секогаш имам нет на телефон.

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    На кој оператор и колку е претплата?

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    @mimiiiii
    Ја нема веќе таа тарифа. На One, бесплатно спрема сите ( минути и смс ) , и 50 гига нет.

16. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Форумот не ја троши батеријата, хотспот функцијата ја троши. Кога ќе пуштиш хотспот троши батерија осетно повеќе, без разлика дали отвараш форум или youtube.
    А лимитот ти се троши во зависност од тоа колку податоци се пренесуваат.
    Video streaming секако дека троши повеќе отколку веб страница како форумов.

17. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Ах да ме верваш мојот телефон ептеен брзо се празни од форумот, а хотспот ретко пуштам..