1 јаболко. Абе ова некоја рутина или традиција ќе да им е, галиба. Како да мојата прапрапрабаба на мојата прапрабаба в чанта и клавала јаболче за в школо. И реков завчера, абе дај едно тостче као човек да се најадам, таа не - јаболче ако треба повеќе јаболчиња ама битно да е ЈАБОЛЧЕ! Хм, океј. Сеедно. Добро е бе и јаболче .
Нездрава храна. Најчесто грицки, тостови, пици и се тоа. Многу ретко ми се случува да си купам јаболка и сите онака ме гледаат чудно.
Секој ден од млечен ресторант, кога сум прва смена еден пат јадам во школо, а кога сме втора смена, бидејки не јадам наутро во школото јадам 2 пати
Ѓеврек, кроасан, секакви кифли, грицки (смоки, чипс, грисини...) и обавезно чоколатца Некогаш Витанова, Албени, Пингви, Блокче... Абе се'. Читајќи ја темава ми текна на времето кога имавме во основно, до 5то негде, членарина за кифли од училиштето. Барем на зима не се мачевме да трчаме до продавница
Јас секогаш сум прва смена на училиште.А на сабајле не ми се јаде многу па така да понекогаш јадам чоколадча или житарки...
Ден денес ме зафркаваат што си носев готвено јадење на училиште еднаш и не ми текна пак. Седевме во еден млечен ресторан, и кој јаде бурек, кој мафини, јас извадив вилушка и подварок и цело место грмна да ми се смее. Добро бе, на диета бев, втора смена на училиште, а после часови директно на француски до 21:00. Што очекуваат? Треба ли да јадам јас. Јадев најчесто во Мори. Ги правеа и се уште ги прават најубавите ладни сендвичи со кулен, марула, домат, кашкавал. Се давев во нив и никогаш не ми беа доста. Имав доста големи одмори поминато во Форнети и во млечниот ресторан споменат погоре и јадев сиреначе. Мислам така се викаше. Дебелко ѓеврече, испечено и со сирење внатре.
Ништо.Пецивата,тостовите,смоките се тие што ме здебелија, и сега немам никаква желба да јадам од нив.Кога сум прва смена,станувам порано и доручкувам дома,па кога ќе се вратам дома си јадам повторно,а кога сум втора јадам два пати дома,доручек и ручек и дома кога ќе дојдам вечерам. И според мене не е ништо срамота да се носи храна од дома или овошје што и да е,ама ние сме таква нација што и да правиме нешто што е нормално и треба да се прави,ќе ни биде смешно!