Различен тип на сендвичи, кифли со шунка и кашкавал или пак само со кашкавал и јогурт ... Битно да се најдам па што ми е прво при рака тоа
Додека бев основно и средно обично си носев сендвич подготвен од дома, или си купував краосан со чоколадно млеко во комбинација, ѓеврече и јогурт или солена кифла и јогурт. Хамбургери, тостови и такви работи не можев ни да помирисам, а не па да ги јадам. Премногу тешка и мрсна храна уште од рано наутро, не чини. Сега на факултет обично си носам житни плочки кои ме држат во текот на предавањата, во комбинација со чај. А ако веќе толку морам цел ден да сум таму, од бифе си купувам лиснато со сирење, шунка и кашкавал, или виршла и сенф.
Кај нас у средно има бифе,и таму ги печат и ги прават,има пирошки,кифла со виршла,има кифли со кашкавал и такви работи,прават и тостови и хамбургери и стекови,има и смоки продаваат и чипсови и благи
не ми се исплати да носам од дома евентуално ако начекам во кујна ресани чоколадца чипсови смоки но најчесто си купувам за одморите нешто од бурекџилница.
Последнала недела дена јадам или геврек без јогурт или лиснато стапче,перек,јаболко понекогаш,од пицеријата си купувам салати/зелка/краставици,домат..,бурек повеке не јадам,газирани сокови не пијам,тостови не јадам,хамбургери не јадам и сето тоа ми фали и жал ми пага бидејки одма до моето школо има пицерија (а воедно бурегџилница и слаткарница) и кога седиме таму со другарките они јадат пици,бурек,еклери..
понекогаш донер тост до помфрит шо е,кифлички,мантии,ѓеврек....немуваме секогаш се ова во комбинација со јогурт.
Секогаш за на училиште носев сендвич направен од дома,но сега престанав да носам храна од дома,па на училиште си купувам кроасан и сокче
Зависи колку време сум на школо. Наутро немам време да спремам нешто од дома, па најчесто на големиот одмор си купувам ѓеврек, лиснато со врат и кашкавал, Хелоу соленки со некое чоколадо, или Кока-кола со некое лиснато. Кога сум втора смена исто јадам
Од дома не носам храна, бидејки кај нас никој од дома не носи. Инаку прва или втора смена мене ништо не ми менува јас си јадам секогаш. Значи на секој мал одмор си грицкам по нешто. Кога ќе одам на училиште први час обично купувам некој чипс, смоки, брускети марети и слично. Потоа на голем одмор си купувам најчесто тост и сокче. А на преостанатите часови јадам благо.
Од дома си правам нискокалорични сендвичи со тенки парчиња интегрален леб, варено јајце, домат, и по едно ептен тенко парче салама... А инаку кога не си носам од дома, купувам пченка 100 до 150гр. јогуртче и од оние диеталните БЕЗ ШЕЌЕР што пишува на нив во проѕирна амбалажа.
Си купувам на голем одмор јас сама храна често некоја кифличка нешто ама многу ретко може да ми текне некој чипс да купам или некое чоколатце зависи колку пари ми останале како ќе си определам за цела недела да ми стигне и така
Пецива од блиската пекара, а некогаш сендвичи од дома. За пиење секогаш имам вода во ранец. Сок пијам ретко.