Па кога сум прва смена, бидејќи во училиштето имаме бурекџилница(или како и да се вика ) од таму си купувам често. А кога сум втора смена( од 13:00ч ) мајка ми го прави ручекот рано за да биде готов до 12:00 за да ручам и да не одам гладна
Во средно секогаш јадевме од една бурекџилница, имаше убави пирошки, панцероти и такви работи, а за на факултет најчесто во кинеското, во едно друго каде што има разни готови јадења, некогаш во МегДоналд, до Старбакс..Зависи..
храна за прва смена- се знаее лиснато некое вообичаено лиснато со шунка, кашкавал и зденка, симит и јогурт, пица симит или пица бурек, а за втора смена, тост, хамбургер, чикен нешто такво
Бидејќи на факултет немам паузи подолги од пет минути, не ми се трча по дуќаните, па да каснам па да ми трескаат професорите врати.... секогаш си спремам јадење од дома. Најчесто тост со некое овошје како банана, јаболко и слично, или пак со некое чоколадо ако има дома. Претходниот семестар бев на факултет и по седум-осум часа дневно, па си го дуплирав оброкот, на пример тост и две овошки, или тост, овошка и некои крекери.. не се издржва.
Ѓеврек со јогурт,красани,бурсето,чипси смоки,кифли,сендвичи од дома.. И тоа што ќе се најсди во Сезам И Шик
Претежно купувам од Рептилот што е од близина лиснати со јогурт или бурек од автобуската.А,понекогаш си носам од дома сендвич.
Најчесто јадам банички (со шунка и кашкавал, виршла, солена, ...) , бурек , тост, пица или си купивам "bruschette maretti"" во зависност од располозението и желбата
Јадеме бурек, пирошки, тостови, француски, банички, смоки, бејк ролс, чоколади, чипсови и како ужинка секогаш си купуваме по еден портокал и банана. На малите одмори секогаш купуваме чоколади, чипсови или сокови и тоа е.
јас обавезно јадам чоколада, а инаку јадам бејк ролс, севен дејс кифла, кроасан или кифла со печурки. Во Петок понекогаш не јадам, а понекогаш си носам јаболко од дома
Оваа година од дома си носев.Нешто шо ќе направи мајка ми или пак овошје...некогаш чисто од стрвост или ако имам и физичко и спорт си купував чоколадо
Само еднаш неделно купував од пекара, најчесто ѓеврек (сега веќе не, не за друго само зошто е летен распуст ), а другите четири пати од дома сендвичи си правев. Си правам со намази на пример: - хумус (наут, намаз од леблебија) со краставица и интегрално лепче - намаз од јајца( насечкани јајца со маслиново масло и споени во смеса) и интегрално лепче - путер и кашкавал со краставиза интегрално лепче Правам и со мед, пилешко или некоја крем салата што останала од ручек. Лесно се дебелеам и имам мноооогу осетлив стомак, а и здравите сендвичи се мн вкусни . За мене нема потреба од брза храна