боранија у уста не сум ставила,зелка манџа,пиперки во секоја форма,модри патлиџани,лук кромид,праз (дома воопшто не купуваме) изнутрици од животни јагнешко,јарешко,дивеч,салама мортадела,козјо и се со е од коза,морски плодови ,риба (освен филети од ослич и туна конзерва) пача црева,чорби , и некој манџи, вегета никако и други бучкуруши.
Аххххххх незнам од каде да почнам... Кромид вака жив неможам со очи да видам,а уште морам дечко ми да го гледам како јаде!!! Лук,Брокула,Свинско месо,Боранија,ПАЧА ( Ауфффффффф тоа е нешто најгрдо на свет,секоја чест на тие што можат да го јадат),Сланина,Мартадела,Кисела Зелка и не ми текнува веќе
Да се надополнам магданос јадам во супи или врз ориз значи сварен, ама свеж абе зимам салата па доматот и краставиците со вилушка ги мазнам да нема останато ни 1 микромилиметар од магданосот А многу не знам зашто повеќето луѓе не сакаат грашок и боранија, мене ми се супер, вкусни се. Ај пача или некое месо мириса ова она, ама овие зеленчуци баш се супер. Или полно спанаќ не јадат, јас па сум зависна од пита со спанаќ, нема поубаво од тоа
Леќа, спанаќ, лук, млеко, ореви, алва, јаболки, круши, грозје, банана, пача, компир манџи , газирани сокови, алкохол, кафе , енергетски пијалоци , сутлијаш , потоа колбаси и свински салами, паштети... И секое благо што е попарено со шербет како баклава, кадаиф, парени торти и сл. - мислам дека ќе умрам ако пробам
Месо во било која форма освен пилешко, сланини, кобасици, салами, за изнутрици да не зборувам! Не ми е јасно како може некој да јаде црева и џигери Морска храна, лигњи, ракови, живи школки
не ми се допага боранија уф не ја јадам ...........не јадам ништо што се пржи во маст неможам да ја поднесам.........