od zelencuk: piper, modar patlidzan, brokula, marula, cveklo, spanak, kromod, luk, praz od ovosje: smokva, sliva od meso: nisto osven pleskavici i kebapcinja mandzi ... podobro da kazam koja mi se dopaga
Манџи, ориз во сите комбинации, ореви, лешници и сите други јаткасти овошја, праз, јајца и ура во комбинација, телешко и јагнешко месо, овчо и козјо сирење и млеко ...
Леќа, грашок, боранија, чекмбе чорби, брокула, магданос, кромид, лук, се што е луто. Не ми текнува на друго во моментов а знам дека има. ми текна! сланина, месо (јадам кога мајка ми ме брка низ двор во ВИЛА у рака), јазик, очи, други органи на суштества.
џигер, дроб сарма, пача, мозоци цревца и такви ствари, тестенини со сос со месо и кромид не сакам ни да помирисам а инаку си сакам тестенини.. Исто така нејќам тулумби, смокви, грав..
компир печен или варен и само месо, како шницла, чукано па поховано, значи само месо Ау не го сакам, поготово пилешконо, или да јадам само плескавица без леб компири и сосови(хамбургер)или во пиперки полнети, лазањи , нема шанса! Не знам зашто Ама тужно ми е Не јадам нити кајмак, нити сутлијаш ау грдо! А пача и такви мрснотресци да не правам муабет! мортадела не јадам, месни нарезоци не јадам, 90% од саламиве не ги јадам,само една портокалова е, е само таа ја јадам, 90% од виршлите не ги јадам, само едни си имам поли се викаат, е само тие можам да ги јадам!
Тестенини, кајмак, сутлијач, варено јајце, пача, цвекло, боранија, лук... тоа што ми текна во моментов.
-Сирење -кашкавал -лук -кромид (освен во плескавица) -пивтии -бурек -мрсни јадења -риби (посебно сардинче ,бљак ) -ванилици со сало (како не им смрдат бре?!?) -џимиринки -јагнешко ...И така натака
ухх има многу боранија, зелка, турлитава, супа, печурки,брокула, ќофтиња...Иако не ги сакам принудена сум да ги јадам.
пача јагнешко јарешко мартадела сите салами (освен пилешка неа ја јадам) колбаси (овие препуните со бело внатре блак) било што и да е ако е со маст пржено или (запршка со мас) нема шанси сирење што смрди (козешко или какво е) козешко млеко за сега толку ако се сетам уште на нешто (а секако има) ке допишам