Се што е од животински внатрешни органи. Месишта на велико. Се што е замачкано и измешано. Салати од секаков вид измешани.
многу сум пребирлива не поднесувам јадења со тежок мирис,пржени,манџи,мешани лигави салати кои ми личат на повраќаници.сите ми се чудат на мојата одбивност кон ајварот
Афион - него неможам навистина да го смислам, а не да го јадам . Полжави - толку ми се убави што никогаш не би јадела. Месо од зајак - порано си чував едно зајаче, толку си го сакав и на крај ми го заколија за јадење. Од тој момент, никогаш повеќе нема да започнам да јадам. И без разлика и да се работи за друго животно. Да го хранам и на крај да го јадам! Никогаш.
Џигер ама телешки, чкембе ... дури сега кога ќе помислам ми се грози и јагнешко ради жалост за јагненцата, а и мирис ... цревца, па и сл такви деликатеси
Јадам скоро се, проблеми имам само со јагнешно место, тоа воопшто не го сакам, несакам грав варен како чорба, несакам пача и не јадам свежо сирење, само ако е некако подготвено во пита, макарони и слично.