мислам дека се повторуваме околу работите кои не ги јадеме но ајде и јас да наведам од што ми се морков диња грав леќа јапонско јаболко (ми се исуши устата) компир манџа пастрмајлија грашак спанаќ џигер парени работи шапагети мусака сок од цвекло морска храна ПЕЧУРКИ магдонос . . . . . . . ууу долга листа,сега гледам колку се била пребирлива
Нејќам маслинки, туршија, пача, кисела зелка, полжави,... е сега не знам дали јогуртот и киселото млеко спаѓаат тука ама би споменала дека и тие не се дел од мојата исхрана, освен овошниот јогурт. Јас не памтам дека некогаш и сум пробала нешто од овие.
Од манџи се тера се јаде некако се освен грав тоа неможам. Не јадам ајвар и такви ми ти работи од зимница Spoiler освен кисели краставички и цвекло(чат пат) и мармалад од сливи јадам не јадам мајонез, џигер, соја, печени пиперки, тиквички, модар патлиџан, сенф, кисела зелка , кромид, лук, праз, маслинки, пача, салама(ретко јадам) овчо и козјо сирење нензам има мозеби уште
Па вака,не јадам пача,сутлијаш,домашниот мармалад од сливи-со лушпи е ,паштета,месен нарезок,колбаси ,алва,чорба од било што ии ред други работи ќе ја надополнам листава кога ќе ми текне,инаку многу сум пребирлива.
Па ти најздравите јадења не си ги јадела Јас не јадам пача, џигер, многу ретко јадам колбаси и салами (освен некогаш, кога знаат да ми бидат многу убави ама треба да се исечени на многу слаби парчиња ), полжави, суво грозје... Тоа е тоа
Несакам да јадам Пивтија,Џигери,Јагнешко месо,Љигњи,Пире,Диња,Јапонско јаболко... друго не ми текнува во моментов.
Грашок, гравче на тавче, чварки, кебапи, плескавици, боранија, спанаќ, телешко, јагнешко месо, банани, паштета, мајонез, сенф, риба, биено сирење, круши, јогурт, пача, диња, тиква, сувомеснати производи, но повеќето од овие сум приморана да ги јадам
Не јадам тестенини ни печурки. Од мала ми се има згадено и организмот ми ги враќа колку и да сакам да јадам и колку и убаво да ми изгледа како некој друг ги м’цка. Исто така организмов мој не поднесува пиперки, а со самото тоа оди и Ајвар, колку и да ви звучи невозможно
Рибии.. уууу бљак.. неможам да смислам. Еднаш во животот пробав да јадам и повратив. После пача, сенф, полнети црева и слични такви гадости.