Пача, секакви чорби, кромид и се што се содржи кромид во големи количини, џигери, мозок, јазик, опашка .... И не ми текнува што друго...
Не сакам многу зачинета храна и затоа не сакам да експериментирам многу со светските кујни, со исклучок на омилената италијанска Не јадам пача, џигер со лук, јазик никако, не сакам месо кое и премалку да мириса јас пак го осеќам како јагнешко и јарешко, а и не сакам благи шербести десерти како тулумби и баклави.
Пица, шпагети, макарони, се италијанско. Се спремам летово да јадам тосканска, ми ја пофалија, пуштајте среќа да се случи тоа. Пача, месо (освен риба и пилешко), манџи. И многу чудно не јадам ништо бело. Освен сирење.
1.безеље-освен во исклучителни ситуации како на пр.мајонез салата за имендени,родендени,слави и нови години 2.леќа манџа 3.расол манџа 4.пивтија-е ова стварно не можам да сватам шо јадење ќе беше 5.не конзумирам намирници како лук,кромид,праз-освен за запршки во манџа.
Пивтија, пача, спанаќ, боранија, турлитава. Петте јадења кои практично би ме убиле доколку ги пробам.
пивтија е кога е замрзнато ,личи на желе....а пачата е слично на супа...иначе смесата е иста sorry на оф-топик
Скоро се јадам, ретко прибирам. Не можам да смислам само пача, јагнешко месо, цвекло, зајачко месо, сланина...