Jas mnogu jadev marula salata, ama premnogu! Cel golem tanjir za salata sama go jadev... Mnogu mi se jadese kiselo, ama samo svezi salati.. mesana salata so zelka, cveklo, morov.. a pa kiseli krastavicki vo tegla nemozev bas da jadam i krastavicki sveza salata
хахаха...истото и јас, немам насит на благо. И после се лутам кога ќе ми речат дека многу сум качила. Незнам колку тегли со кисели краставички изедов
А да ви кажам јас кисели краставички пред да останам јадев по цела тегла, а сега не можам да намирисам ми се лоши и од помислата. А истото е и со благо, каснувам од време на време, ама не како што си јадев, не знам некако не ми одговара. Овошје обожавам и свежи краставици, а од нездраво месени солени работи.
Od zelenchuk pochnav da obozavam domati, od blago mi se gadi inaku prethodno sakav da si kasnam po malku, sega pochnav da jadam sirenje,kulen,piperki (raboti koi prethodno nemozev da gi smislam)...mlekoto mi e omileno (i nego prethodno.ne go sakav)...
Јас сум и од секогаш сум била голем кафепијач. Првата бременост да помирисав кафе ми се лошеше, а многу сакав банани, чоколадно млеко и секакви теста и тестенини. Ми се гадеше од јаболка. Втората бременост пак пиев многу кафе, немав апетит скоро и да не јадев,а мерак ме фаќаше неколку пати за бурек и то во 4 насабајле па ми купуваше мм и исто сакав многу кроасани. Сега почеток, од се ми се лоши,уште повраќам, едиствено не сакав ич благо а многу сакав тавче ориз со многу лимон цеден, сега почнав нешто само на благо да мислам, падопрва ќе видам како ќе биде.
Многу јадев маслинки. Дури и кога одев на гости, ако имаше маслинки срам ми беше да се гледаат семките и ги криев И еве сега ќерка ми исто многу јаде маслинки. Колку и да не е гладна, само маслинки да и дадам ке јаде
Пица за второво... За првото еклери од една слаткарница... Кога ќе ми текне колку ги јадев.. После почнаа да ги прават поинскви, не се толку убави... Среќа зошто ќе не знаев за доста
Првата бременост марула! Оваа бременост сеуште немам нешто ептен посебно нешто необично е што не сум пијач на кафе, особено не на турско, а сега толку ми е слатко абе со мерак варам, пијам како да е нешто најубаво на цел свет уште не се оладило, жешко го пијам
Тостови тостови...дожд од тостови, само тоа би јадела. На толку изедени се чудам како не сум 150 кила.
Лубеница во првата бременост. Многу ми се јадеше и во втората бременост ама зиме кај да ми најде лубеница мм. Кутриот од жал што му беше ми купи пудинг и гумени бонбони од лубеница.
Крoaсaни кoј претхoднo не ми ни пaѓaa нa пaмет. Мoжaм сaмo тoa дa јaдaм и другo немa дa бaрaм. Месo не мoжaм дa пoгледнaм
Околу 20 недела имав манија за сендвичи со патлиџан и сирење. Претходно одбегнував леб ама тогаш по 5-6 наеднаш. Сега пак ми е строго забрането леб.
Тестенини со сирење. Со зејтин попарени. Да можам секој ден по 5 пати ќе ги јадам ама се плашам слон да не се направам