Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Храна од дома за на работа/факултет/школо

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од КикиМаус, 22 март 2018.

?

Носите ли храна од дома?

1. Да

87 глас(а)
    45,5%
  2. Не

27 глас(а)
    14,1%
  3. По некогаш

77 глас(а)
    40,3%
  1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.400
    Јас носев храна од дома на работа а и на детето кога ќе заоди на школо ќе му давам од дома. Од каде ќе знам таму што јадел и дали воопшто јадел?

На hermosa и КикиМаус им се допаѓа ова.
  2. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Па носев во 1ва и 2ра година на факс кога бев смотан и сакав да присуствувам на сите предавања.
    Носев јаболка,банани, шејк, јаткастите, сендвичи со пилешко и сл ..

И тогаш носев пола ранец со храна. Јадам прилилно често и ако купувам онолку колку што сакам моите ќе банкротираат. А исто така похранливо ми е се што ќе си налраамод дома по мерка.

Додуша тогаш пристапот кон "редовните оброци" ми беше религиозен. Аки промашев, лошо на психа ми паѓаше :rofl: :rofl:

А и во иднина на работа како шо ќе сум по цел ден,од дома наутро ќе готвам за цел ден хаха :D

Али немаат сите потреба од тоа, но do whatever da fuck you wanna do 8)

На theowndemon, Meckicja, kikkki и 2 други им се допаѓа ова.
  3. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Си носам храна од дома. Поубаво ми е и поефтино.
    Нормално си се частам понекогаш, нешто вкусно и од надвор.

На hermosa, КикиМаус и Читател им се допаѓа ова.
  4. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    6.768
    Многу имам меρаκ да носам хρана од дома но бидејќи сеуште сум сρедно и тоа не е баш нај нај пρифатено не се осмелувам.
    А оние κутијκите за хρана ми се баш κјут. Κога мајκа ми носи на ρабота многу саκам јас да и спρемам и да и го паκувам, тоа обично за тρета смена κога не ме мρзи:D

На theowndemon, Meckicja, kikkki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Во основно до 8мо си носев од дома сендвичи во ланч бокс или кроасани.Од тогаш навака си купувам ама кога ќе ми смачи од помфрити и буреци земам по некој сендвич од дома за промена.И ич не ми е срамно тоа,пола мој клас си носи од дома храна.Независно која смена сме,секој со своите специфики за храна.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Ја отворив темава, а не пишав мое мислење :tmi: :$
    Најнапред сакам да кажам дека навистина ми е мило што и дадовте шанса на темава да заживее :)

Јас често носам храна на работа од дома. Секако дека се случува да купам сендвич или некое пециво но во последно време се поретко.
    До пред година дена бев скептична за тоа. А сега сум среќна што ми стана навика. Пред се затоа што внесувам разновидна храна.
    Ретко носам сендвичи. Најчесто носам нешто сукано (пита, баничка), проја, тестенини, качамак, овошје и зеленчук. Се случува да си спакувам и нешто од ручекот од предходниот ден, доколку е нешто по суво, да речеме полнети пиперки, печено месо или сл. Нормално не носам компир манџа во тегла :D

Еве што носев денес и во што ми беше спакувано
    PicsArt_03-28-02.03.09.jpg PicsArt_03-28-02.01.58.jpg

Пакувам во какви кутии од гурабии или во пластични кутии.
    Не се баш практични но сега си порачав од алиекспрес вакви
    627b1905ad014374c2732d0a55d8a455.jpg

Секако дека зафаќа доста место, но мене не ми пречи тоа затоа што постојано сум со ранец, па има место и за пола гардеробер а камили за кутија со храна.

Од економски аспект, секако поисплатливо ми е да си носам од дома. Нормално дека и тоа дома треба да се купи, но секако не чини колку веќе зготвено во продавниците за готова храна.

Споделете и Вие во што пакувате :)

На theowndemon, Ketchup, EvAngelos и 8 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.200
    Еве во вакви кутии ја пакувам. Имам разни големини, за течна храна, за сосови, за сува храна. Плусот е што не пропуштаат течности воопшто, може во нив да се загрее храната во микробранова, минусот е што се проѕирни и ако ставаш зачини како куркума, се бои пластиката и после тешко се вади. Ама кој гледа тоа, не е битно :D

IMG_20180328_190910-01.jpeg

На theowndemon, Ketchup, Читател и 2 други им се допаѓа ова.
  8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    10.122
    Носењето храна од дома не е исплатлива само од економски аспект, туку и од здравствен аспект. Сите продавници за брза храна гледаат да набават продукти што поефтино, за да имаат поголем ќар. Така што ако може во храната да се стави маргарин, сигурно нема да стават путер (што е поздрава варијанта). Не се замараат ни за конзерванси, емулгатори. Зејтинот во кој се пржи храната, не се менува додека не стане видно обоен и воопшто не е здрав. Итн. Додека кога сам ќе си спремиш од дома, имаш колку толку контрола на квалитет. Плус и на работното место добро е да си имате микробранова, па да си згрееш, мераци.

На Natural91, theowndemon, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Едино банана или чоколада мала, друго не носам за јадење, комплицирање за мене е тоа. И така оброкот на работа ми е повеќе ужина, јадам или овошје или мини сендвич, кифла некоја, некогаш нешто благо, две или три кафиња и доста е. Да можам во една рака да го држам и јадам, дури со другата чепкам на тел. Салати, готвење, садови, миење, носење ќесиња и торби...попрво нема да јадам.

10. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.671
    A mozhe da stavame fotki shto nosime od po doma ?
    IMG_20180413_093547.jpg
    Spakovano vo knizna ambalaza,bas prigodna za takov vid na hrana.
    Ako ne se dozvoleni fotki,brishi gi :D

На eli25, hermosa, КикиМаус и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nosam zgotveno od doma. Se
    Bukvalno se, boranija, grav, leka, oriz so kokoska,...
    Bogami I se zagleduvam po kolegite koj sto donel, nekogas I jas ke zgotvam nesto slicno kako nivnoto ama bez nivnite zacini :lol:.
    Inace da napomenam deka site nosat od doma, pa koga ke se razvie eden moabet koj kako go zgotvil :inlove:.
    Inace nema davanje, "eve probaj", sekoj svoeto si go jade.
    Nema ni mrstenje, korektni se lugeto I pocituvaat razlicna kutura. (y)

На Askopje, esperansa777, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.507
    Допаѓања:
    166.050
    Основно се хранев во прво училиште, во второ јадев од сендвичарата. Во средно доста често ме мрзеше да се туркам за да јадам во 15 минути зошто не беа блиску па се губеше време во одење, купување, а јас не сакам да каснам на час, па или земав нешто по пат или земав кифлички, сендвич, зелник, пита, шо и да има дома месено, а најчесто зимно време има. Кога одев на пракса по цело работно време некогаш си носев од дома, кога имав идеа шо сакам да јадам, ако не пак земав нешто по пат. Зошто и средно, а особено праксата, не ми беа блиску, имав избор по пат да земам нешто поефтино, а и различно.
    Кога сум подолго на факултет или летни пракси, најчесто си носам овошје во ранец, јаткасти плодови, или купувам јогурт и нешто слично.

На cresa-jagoda и Joi им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.392
    Обично носам. Периодов гледам нешто полесно да биде, овесни снегулки, корнфлекс, со јогурт, кисело млеко со двопек... Некогаш ќе направам сендвич, проја а за нарачување обично салати нарачувам.Бели пецива еднаш неделно ми се паѓа да јадам.Имаме и нутрибулет , знам и смути да направам.
    Овошје си носам, сабајле си оставив лубеница и диња во фрижидер па ќе си насецкам со кафето насабајле. Благо купувам на пауза, тоа гледам да искоренам :(

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    Повеќето од деновите носам од дома, житарици и млеко или овошје или јаткасти плодови.
    Понекогаш (многу ретко) нарачуваме колегијално пица или сендвичи, ама тоа ептен кога сакаме да се почастиме за нешто. :)

На cresa-jagoda и hermosa им се допаѓа ова.
  15. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Ретко кога имам време да јадам ко човек на работа,а некогаш и воопшто не јадам а кога јадам гледам набрзина да набутам нешто да не ми свират цревата:wasntme:,немаме пауза за јадење на работа туку се снаогаш како знаеш и умееш,често и со смоки ја поминувам смената,инаку ретко се дешава од дома да однесам,кога има летна манџа или некоја баничка тогаш си носам од дома,ич не сакам да јадам на работа.

16. Natural91

Natural91 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    199
    Носам сендвичи за на факс понекогаш јадам пица на Правен факултет у бифето ептен е вкусна ама здосадува.
    А да, знам и овошје да си земам.

17. tHeBeAuTyFoReVeR

tHeBeAuTyFoReVeR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    266
    Во средно во прва и втора се утепав од носење сендвичи секој ден и после незнам што ме фати почнав да си носам банани со уште едно девојче демек здрава исхрана ние:D:D ии вака така на крајот повеќе од пола генерација ја зразивме со банани8)тренд ни стана.
    Сега на крај на година ми рекоа незнаеле како не ми израснале банани во стомакот:D
    И на факс кога ќе тргнам пак со нив ќе продолжам:wasntme:

На SV1911 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    24.944
    Овака периодов прва смена:

20180809_093129.jpg 20180805_090053.jpg 20180805_120833.jpg

Интегрална тортиља со хумус, варено јајце и чиа; краставица и домат; крушки и смокви.

20180809_093056.jpg

Кришка р'жан со хумус, 2 варени јајца, краставица и маслинки; крушки, праска и смоква.

20180809_093010.jpg

Тортиља со чиа со хумус; домат и маслинки; банана, праска и крушки.

Навечер планирам и подготвувам состојки само, а наутро сецкам, мачкам и пакувам, што ми одзема помалку од 10 минути. Сега па лето најлесно е за комбинирање храна за на работа...

На lovestoneddd, hermosa, Avery и 2 други им се допаѓа ова.
  19. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    треба и јас да си носам на факултет пошто ем јадам на 3-4 саати ем јадам по еден залак што се вели..неможам да јадам екстремно големи бели печива ете таков организам имам . Порано на екскурзии кога одевме по неколку денови и оти се во автобус затворени носев по некое сендвиче од дома , грицки и чоколада. најпрактично ми беше.

20. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Овошје обавезно носам, јаболка/банана. Сендвичи не правам, само смути.

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 2 други им се допаѓа ова.