1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Храна од инсекти - ентомофагија

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Realist1, 23 септември 2024.

1. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Отсега четири очи ке отварам кога купувам нешто, ако ова стане толку проширено во секој производ да го има у некое село со 5 жители би се иселила,би јадела само јајца и кокошки и по некое овошје и зеленчук.
    Веке гледав како прават вештачки јајца , е инсекти не би .
    Си научив лекцијата јас за време на короната, Стојанките испаднаа милион пати поумни од оние академски образованите и сфатив колку пообразован толку поглуп и само профитот да му е поголем.
    Завршив факултет но се ставам во купот на Стојанки и Трајанка.
    Самите нека си јадат што си произвеле, во случајов инсекти во производите.
    За гладот во светот воопшто и би имало глад кога навистина би биле загрижени за тоа, а не да бидат таму колку само да се сликаат, носејќи им ориз и млеко во прав за Африка зборам ко една огромна заедница што гладува . А Африка огромна и не е само пустелија, имаат потенцијал сами да обезбедат доволно храна само малку да ги помогнат, чиста вода, патишта помош во обработка на земјата, фабрики итн ... Но на некои зла повеќе им одговара да умираат од глад луѓето. Па до инсекти стигнавме
    Море марш и наука и научници забегале веќе од парите и профит.
    И на живци ми иде да пишам кирилица , секој збор да поправам треба.јас од сега latinica ке si pisuvam ko I drugite clenovi.

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    4.591
    Тоа е најјаката работа. Вика за да се намали гладот во светот и зема го пласира во европа и во америка. Е како бе брааат :D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.254
    Допаѓања:
    26.580
    Тие во Африка кактуси и лавови јадат, не се гладни они :rofl:

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.