Денес со два пати молзење успеав едвај 50мл да измолзам.. Првиот пат 20, вториот 30мл и тоа од двете гради. И тоа лупнав 6000 за електрична пумпа мислев и одвишок млеко дека имам. Очигледно немам доволно млеко, во бестрага и пумпи и капсули и чаеви нека одат. Што ли не пробав бе веќе! Го ставив во фрижидер, утре ако измолзам пак, можам ли да ги соединам и да и дадам да го пие?
Најубаво е тогаш свежо измолзено да го дадеш,не моаш да ги соединуваш,прво дај го едното па другото шише. Пиј повеќе течности,топли супи,бадеми,кромид. Пред измолзување измасирај ги градите,така побргу тече. И почесто молзи се,тогаш надоаѓа повеќе млеко. И пумпата треба да ти одговара на градите,можеби имаш млеко ама ако не ти е погодена џабе.
Може да го соединиш ама стопли го пред да даваш .. пробај рачно да,се измолзеш, прво натопи и убаво измасирај се со топла вода па после молзи..да се активираат каналите.. И некои викаат бозата помага за млеко.. јас само вода и сок од праски пијам .. супаа секој втор ден и по една чаша козјо домашно млекце знам да се напијам..
Она си цица не е проблем, сакав да молзам и да оставам во фрижидер за кога не сум дома да и го дадат. Сабајлево само 15мл извадив, а градиве тешки се и коа стискам шприца млеко.. Не и ја знам техниката на пумпата ништо не правам со неа. Се туширам со топла вода,масирам,ја ставам пумпата шприца 2-3пати и толку. Пијам многу вода,сок,чај за доилки, се што сум прочитала...
Може пумпата не ти одговара. Сепак мислам дека рачното измолзување е поефикасно. Не е дека немаш млеко, никој и ништо не може да го извлече млекото како бебето што го извлекува. Рачно молзи се после подој и собирај го млекото, па складирај.
Незнам каква пумпа имаш. Ама медела на пр се продава со стандардна инка од 24 мм. Мене таа ми беше голема, па купував помала. Во секој случај пумпа не може да извади колку што бебе може да исцица. Сум молзела и по 150мл, а некогаш и само по 15мл од двете гради. Не се разочарувај.
Пробај рачно верува поефикасно е ... јас пробав со пумпа мн ме болеше и затоа само рачно. Не пристискај многу силно н градите дс не направиш беља само нежно и млекото ќе излезе.. Навали се над шишето намокри ги мслку рацете (претходно гради измасирај со топла вода) и од горе надолу притискај и лизгај.. Внимавај може од другата да потече млеко.. пробај па пиши Убав ден
Medela mini electric. Каде има помали инки? Пробав со рачната пумпа на Чико поубав вакуум де прави со таа инка а помала е. Може да е и до тоа, млеково тече ми ги мокри блузите не е можно да го немам. На деснава града имам болни рагади а од неа повеќе млеко собирам. Дали е штетно што влечам со пумпа на рагадите?
Последно мислам во кидо аеродорм. Ќе ти ја пратам и табелата со мерки ако ја најдам да видиш. Најмалата мислам 17мм беше @Chanell* повели како се бира инката.
Здраво мајки ми треба мала помош вака имам замрзнато мајчино млеко 100мл 28.август и 50мл на 4ти септември како правилно да ги одмрзнам и откакко ке ги одмрзнам дали можи заедно да ги ставам во шишенце или не смеам да ги мешам?
Stavi gi prvo vo obicen frizider...pa posle od koga ke se odmrznat vo topla voda..nikako direkno toplenje
Ако е веднаш измолзено да. Ако молзиш една и го ладиш во фрижидер, после кога ќе одмолзуваш од друга треба и тоа прво да го оладиш за да ги споиш.
Собна тт од 19 до 26 степени 4-6 часа Фрижидер 4 степени 3-8 дена Замрзнувач -18 до -20 степени 6-12 месеци