Па да не му направам на стомакот некои тегоби секако е осетлив и многу си се мачевме со грчеви немам некоја по конкретна причина незнам
Колку може да стои одмрзнато во обичен фрижидер позади , и сега сум изгубена колку на колку часа би требало. Сега пие 200 мл готов оброк од ад на 3:30-4 часа претпоставувам ако дадам иста количина од тоа пократко ќе го држи 2-3 часа?
Па 6 месеци мислам смее да се чува ако е така стои 3 мислам дека уште три ако имам за користење зошто сега ќе почнуваме со вкусови одкако ќе наполни 5 ќе имам време да го искористам
И јас исто ќе ти речев за кашички најубаво Ми е криво сега и мене што не ми текна дури молзев да замрзнам за каши Е јбг за второто
Да да ви благодарам и на двете на одговорите. Ќе го искористам и мене ми е грев да го фрлам. Ме предомислуваа може и затоа се змаислив
Измолзено и замрзнато, 6 месеци, може и нешто подолго ама најдобро 6. Измолзено и во обичен фрижидер 3-4 дена. Замрзнато, одкако ќе го одмрзнеш или му го даваш одма или во рок од 24 часа, подолго не, и да не се замрзнува повторно. Количински му даваш исто како и ад, нема да го држи најадено помалку време, ќе го држи во најмала рака исто или баш повеќе време.
Девојки, од кои шишенца сте најзадоволни? Пробав неколку видови со Slow flow цуцли ама некако се дави и му тече од страните?Бебе е 11 дена инаку. Да се надополнам за млекото, доколку пие од шишенцето и остане уште млеко, треба да се испие во рок од 2часа заради бактериите кои остануваат на цуцлата, не важи тоа за 4 саати дека може да се користи
Јас кога му давав ако остане го фрлав ми беше страв да го чувам, но ретко му остануваше скоро никогаш а за шишенце користев авент натурал 0+ цуцла. Но медела калма мн го фалат дека има ептен слаб проток не сум го пробала, сепак моето искуство со хранење молзено не е многу долго па нека кажат посикусните.
Незнам тогаш... Ако цица да пробаш со таков лактациски сет може полесно ќе ви е ем ќе стимулира ем ќе му е полесно за хранење. Или да пробуваш додека не најдеш соодветна...
Задоволна сум од шишињата на Томи Типи, пробај со нив. И наопаку наведнато шишето ни капка не капеше. Ама ако доиш и ако шишето ти е само привремено, можеби подобро е со шприц да го храниш. Направено млеко колку што знам треба да се пие во рок од 1 час и после се фрла.
Со Калмата повеќе се задавуваше одколку со другите шишиња сепак гледај и млекото да не е многу топло што потопло млеко толку повеќе се шири цуцлата и не капе туку шприца без престан
Барав и јас за ад на нет најдов на едно место дека можело 2 часа ако не во фрижидер да се стави али сепак мислам дека е подобро да се фрли одколку д асе чува толку