Дечки како да затоплам измолзено млекце кое го чувам во фрижидер? Негде читам во тенџере со вода, негде под млаз вода. Колку степеби треба да е? Фала
Го топлев и под млаз вода или во подлабок сад со топла вода, зависи како ми одговараше во моментот. Не треба само да е во вода што врие или во многу врела вода.
Јас го топлам во ѓезве со топла вода сосе шише, максимум до 30° го топлам, имам таков топломер за храна и со него постојано, инаку до 37 претпоставувам, дека тоа е максимумот за топло за да се јаде
Морав да примам итно терапија со која не смеам да дојам за сега 1 ден. Тргнав АД да дадам, толку знам, вика ако има алергија на кравји протеин да не се дава, а мојава покажа реакција на млеко... Имам замрзнато, ама скоро се 8 месеци поминати, читам вика може и до 12 месеци, да го дадам ли ако е толку старо? Инаку пробав да се измолзам, 30 мл не излегоа . 8 месеци е бебка, не јаде уште баш цврста храна за да ја најаде, страствен цицач е.
Ako ne ti saka ad mozes da dades od smrznatoto. Toa ne e rasipano nego posle 6mes pagaat malce nutritivnite vrednosti na istoto. Ali se raboti za 1 den...ke isterate nekako pa od utre ke si dois
А добро има поинаков вкус мирис замрзнатото? Прв пат давам, три од различни дати сите ми мирисаат чудно поинаку. Не знам дали дека замрзнати.
Zamrznatoto ima generalno los miris, na metal, na riba, barem jas koga sum odmrznuvala taka mirisalo, no toa e sosem normalno. Bebe go pielo bez problem.
Мене ми дојде нагон на поврќање искрено. И три фрлив, ама ќе да е нормално пошто беа различни серии молзено. Али ќе седи гладна изгледа пошто не сака од ништо друго да пие освен цицка..
Ми е, фала ќе го земам . Ма да проба од ова хиппов малку и нема ништо, увидов дека пиењето е поголем проблем. Ај ќе преживееме диетално до вечер, ќе смешаме некоја течна каша.
Probivam barem ednas da go dojam so izmolzeno mleko ama nekogas mi idet duri drugiot den navecer da se izmolzam od mnogu pricini,, e sega me macit toa sto vika sednato mleko e ova cel den vnatre da ne mu e dam vika rasipano da ne e haha.. da se izmolza prvoto i da go frla ili nemat veze?
Да, слободно. Синот последните месеци пред да го одбијам доеше со месеци само еднаш ноќе пред спиење и тоа само од една града. Само штом измолзуваш само еднаш ќе се намалува и млекото, колку повеќе се дои или измолзува толку се создава млеко. Се приспособува на потребите, не заостанува внатре.
Ако бебето не цица и ако само еднаш дневно се молзиш многу брзо ќе ти снема млеко. За да се одржува лактација треба почесто празнење на градите. А дека ќе се расипе млекото во нив, нема .
Da, no mlekata treba da se na ista temperatura, ne moze da se pomesaat ona od frizider so taze molzenoto. Najubavo da go stoplis toa od frizider pa da go pomesas so taze molzenoto.
Може, обично препораките се да бидат на иста температура пред да се измешаат. Ако го даваш веднаш за пиење, стопли го малку тоа од фрижидер и измешај. Ако ти е за чување, разлади ги двете во фрижидер па измешај ги.
Ќе треба да го оставам прв пат малото повеќе од 8 часови со мајка ми која ќе треба да му дава измолзено. Бебето ми е 3 месеци. Ќе ве молам ако има некој време подетално да пише како да ги спрема млеката од замрзнати до за давање. Не знам и по колку мл да му даде у пм.. Дали прво во фрижидер или како е нај ок... Многу се плашиме и јас и таа, веројатно непотребно...Бидекќи е прв пат за нас, сњкој совет е добредојден..