Јас ги стерилизирав ама овој пат нема до толку дасе оптеретувам после секое да стерилизирам ако имам потреба нормално. Ако одма ја плакнеш тогаш само со топла вода доволно но ако ја оставаш па одпосле ја миеш тогаш стерилизирај.
Фала ти, ме бунат малце овие работи, пумпам само навечер два пати, и до сега го замрзнував само првото измолзување, второто го фрлав затоа што немам стерилизатор и не ми се врие навечер.
Јас еднаш неделно стерилизирам се што користам. А после секоја употреба убаво мијам и попарувам со топла вода Какво фрлањееее.. млекото злато вреди
Лелее... јас еве по грешка сум извадила чашка млеко и не ја испи сега треба да ја фрлам, душа ме боли. Додуша нема да ја фрлам ќе го бањам со млекото ама оти да не го испие де. Никако млеко фрлање.
Верувај јас на 2 саати молзев кога не сакаше да цица и на крај кога ќе му го дадев си брмчеше со млекото си играше си го плукаше ти си се мачел тоа мајтап си игра со тебе.
И мене душа ме болеше кога го фрлав а на интернет информации што наоѓав на англиски беше строго стерилизација после употреба а тоа темпо не можам да го издржам. Среќа па пишав овде, нема веќе млеко фрлање
Ма како бре, американките ја ставаат во ќеса во фриз и мијат еднаш неделно, така да слободно молзи вечерта сабајлето ќе ја измиеш.
@lipstickmadness јас ја миев и стерилизирав еднаш на ден, а остатокот од денот ја чував во зипер ќеса во фрижидер.
Мене маж еднаш ми имаше заборавено надвор 4 шишиња млеко, вадел нешто од фриз и ги заборавил на раб маса, јас молзев и давав само молзено цела година со големото, душа ме болеше. И еднаш истурив несакајќи цело шише. Плачев.
Лелеее, исто и моево.. мене солзи ми паѓаат, он си игра мајтап со мене од мало Јас дури се скарав со мм за ваква ситуација. Значи седам како утка во ниедно време да измолзам млеко, мали се разбуди па да го заспијам и од што бев уморна веќе го разбудив мм, а он се заматкал и заборавил да го стави во фрижидер. Сабајлето, станувам го гледам млекото на шанк Ми идеше да си пукам во колено
Дали се скарав, 2 недели ручек не правев дома, остана без гаќи чисти и мораше да се извини милион пати и да ми купи книги еден куп од саем за да му се смирам
Мајки молзам млекце за бебе, ама сеуште тазе пред 3дена почна да ми капе по некоја капка. Денес со рачна пумпа успеав да извадам на 2пати по 30мл. од двете ама предходно бебе на цице беше. Можам ли тоа млекце да му го дадам на бебе? И како да го чувам денес на промер тоа што ке го измолзам за денес да му го дадам?
Можеш да му го дадеш секако Најпаметно чувај го во фрижидер (поради топлото), може да стои 3-4 дена (најдоле, назад во внатрешноста на фрижидерот, не на врата или напред) и да топлиш одредена количина пред давање.
Мајки, како изнесувате молзено млеко надвор на топлово време? До сега земав ад за надвор но веќе ми надојде повеќе млеко па сакам да земам молзено за прошетки.
Во торбица од фрижидер 2ч може да издржи и таман ќе се згрее за пиење и ќе дојде време за хранење. Јас дојам надвор немам проблем со тоа.