Друштво, здраво Прво тука прашувам, може некоја има искуство. Бебе е 6 полни месеци, хранам бебе со измолзено мајчини млеко, смао навечер една доза давам ад, немам за тогаш мое. Ја хранев на барање, а најчесто кога еќ де разбуди и пред спиење. Но, не секогаш го испивсше млекоти па од жал да не го фрлам и го додавав во сон, или додека е будна ќе ја понудам уште 2 - 3 пати. И така испиваше по 800-850, некогаш 900мл, ама на оброк не повеќе од 80-90. Ама сега почнавме и со цврста храна и имам проблем, не дака д ајаде повеќе 50-60гр. За да ја поправам ситуацијава, од понеделникот почнав стриктно да ја хранам на 2.5-3 саати, ама таа и сега ретко испива по 130мл на оброк, само ако е поспана па нема сила да го одбие.. дури и сега помалку јаде, се на се макс 650-700 преку сила ги пие. Денеска екстрем - 600мл има испиено А стомакот и чкрипи за јадење, а ете ја заспа во 20:00 без проблем со последно јадење во 18:00 60мл. И баш е раздразлива овие три дена Како да не препознава дека е гладна... Каков проблем е тоа... Не сум паметна, ама се нервирам.. фрлам мое млеко, кај и така е мачно измолзувањето па уште да го фрлам. Ако има некоја да ме оправи во животот..... Се извинувам на предолгиот пост..
Може е во скок па затоа така прави некои јадат повеќе дури и повраќаат и пак јадат и се во круг, а некои им се намалува апетитот. Ако и сега сте почнале со вкусови очекувано е да не јаде многу.
Девојки измолзив млеко ќе излеземе на прошетка па да имам во мене на отворено да не го дојам. Е сега ми стои во фрижидер сеуште кога ќе го даван треба да е само на собна температура или треба да е подзагреано?
Majki, bebeto mi e na kombinirana ishrana, majcino mleko i AD, nekogas cica nekogas davam izmolzeno. Kolku vreme davavte samo izmolzeno mleko? Bradavicite se prilicno osetlivi od mozlenjeto, kako si pomognavte?
Negden mesec i pol sne u sum celosno na izmolzeno mleko, taka mi e polesno na pocetok i mene mi bea taka poosetlivi ama se naviknav koga pocnuvam so molzenje prvo na najmala brzina i postepeno zgolemuvanje probaj ako ne ti pomaga taka prvo da mackas lanolin pa posle da molzis mozno e da ti se osetlivi i ako ne ja mestis pumpata pravilno da ja opfaka cela areola isto kakko i pri doenje
И овде ќе прашам, дали тука има некоја чие бебе е 6+, т.е. веќе има немлечна исхрана? Ме интересира кога давате појадок и ручек и после колку време нудите млеко и колку?
Nie sne 4 samo na molzeno super si e po 800 gr sekoj mesec samo ovoj nesto malku ima kaceno samo 300 za 2ipol nedeli ama i onaka ni e vreme za vkusovi
Jas od ko e rodena nezz kolku e dolga pesijatarot nikogas ja nema izmereno vo dolzina ama mozno e ko ke razmislam od prosliot mesec alistata sto i bea dolgi sega i se taman
Сакав да ве прашам кога почна да ви се зголемува количината на млеко? Ние сме на комбинирана исхрана, цицање, мое молзено и АД. 8 недели, не пие повеќе од 70/80 мл, јас молзам макс 70мл со тоа што секое хранење е со подој од пола саат, па шише, па мое молзење. Има и подои каде не цица, па тогаш се молзам- ама не молзам повеќе 70, дури и помалку. Страв ми е декс не му стига млекото
Можеби ти е воспоставена лактација па произведуваш млеко токлу колку што му е потребно на бебе. Јас на почетокот се одмолзував на секој 2 саати дење ноќе. Фала богу сега сме скоро 7 месеци и сеуште сме на мајчино млеко. Пиј повеќе течности и често одмолзување само тоа мене ми помогна
Не можам на два бидејќи не јаде на два часа, ми иде да сњ молзам 6/7 пати на ддн, на три ипол часс така некако…
епа за да зголемиш лактација ќе мораш. Исто Оброкот што го даваш со АД ќе се измолзуваш и тогаш за да стимулираш млеко.
Osven mn voda i se toa sto ti kaza marichee plus i caj za laktacija so kim eden period ko mi podnamali taka go vrativ
Се молзам на секое негово јадење и кога јаде АД- секој подој ни е пола саат цицање, па додсток шише, правам и power pumping навечер… пијам сумплементи, чсеви, домперидон за пролактинот… може треба да зачестам