1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хранење со измолзено мајчино млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од Желче, 28 февруари 2017.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Кај да најдам такво ташниче за температура? Сакам ко ќе излезам некој пат да си носам молзено млеко, ама незнам во шо сигурно ќе стои и нема да се расипи на жештиниве..

2. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    911
    Па искрено јас сакав да си инвестирам. Купив поголема од Карес 2100/200. Внатре облогата е баш дебела, патуваме 4/5 саати сѐ беше камен внатре ради фреоните.убавото е што можеме да ја користиме и за друго во следните години па си реков ајде ќе ја земам. Има и помалечки верзии

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Имаш и во ЛокоКроко.. :) И јас се мислев и пред да раѓам дали да земам ама чекав млеко дали ќе имам... па сега чим имам, ќе тркнам од Локо Кроко да земам. https://lococroco.mk/kategorija/akcesoari/izolator/izolator-za-edno-shishe/

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    911
    Па ова е за друго, не е за општо да треба да се молзиш некаде. Да можеш да ставиш фреони и слично. Вакви има на лиекспрес многу, јас и грејач за пауер бенк си купив

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Ама ваљда може молзено во ова да носам..? Секако јас додека го измолзам дома, додека излезам.. дали 1ч ќе го носам во ова... Сега во најголемите жештини секако ќе сме дома. За таму 2ри, 3ти месец ќе ми треба.

6. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    911
    Да да тоа да, за да излезеш на кратко, или пак на зима за прошетка комотно 4 саати може да седи

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Овие ако можат да не служат супер се, и за џабе пари, само шо знам сега за навечер пример после 7 саат ко ќе подзалади дали ќе стои барем 2 саати:?:

8. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    911
    Ако одиш во мол или така нешто да, е сега за надвор сигурно нема да излезеш на 50 степени, и сепак се заштитени, нели тоа им е улогата. Башка, бебе не пие расипано млеко, паметни се:)))))

На dead.flower23, mariz, Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Да, значи за во нормални услови е само, доволно за тие пари :D
    А и одма се познава дека е расипано малку повеќе да постои:)

10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.495
    После колку време од породување добивте циклус и каки тоа влијаеше врз млекото?

11. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    После 6 месеци, не влијаеше никако исто си имав млеко.

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    13.303
    После 3 месеца со двете деца. Со првото немав проблем со количина на млеко, со второто малку ми се намали. Двете деца беа кенкави и одбиваа да цицаат првите неколку дена, второто дете многу позначително. По завршување на менструацијата се се врати во ред.

13. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    950
    Kako mi zavrai krvarenjeto tie 40 dena,posle mesec odma dobiv, na pocetok ne primentuvav deka se namaluva no sega da, vo period edna nedela pred da dojde i tie 3-4 dena posle se vraka vo normala

14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.123
    Мамички да прашам недела сме на свадба бебо за неколку дена полни 2месеца треба да го оставиме на чување. Умам замрзнато молзено млеко што треба да и го дадат како да го одмрзнам дали вечерта во сабота касно да го ставам во фрижидер да се одмрзнува па недела да и топлат во шише и даваат или??

15. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    4.601
  16. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Дали пумпата на секое измолзување се стерилизира или доволно е еднаш во денот?

17. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    645
    Јас еднаш во денот

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    13.303
    Ако ја чуваш на ладно (во фрижидер), можеш и еднаш дневно. Иначе на секое користење треба да се мие. Од мајчино млеко не е неопходно да се стерилизира на секоја употреба, ама со сјај треба да се измие. Јас ја ставав во фрижидер, и ја миев и стерилизирав само навечер пред спиење.

19. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    А шишето и него само го миеш?

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    13.303
    Се што е во контакт со мајчино млеко. Електрична пумпа со шишето од неа, рачна со нејзиното шише, хака имав и 3 шишиња за пиење млеко. Цел ден правам што правам, пумпам, собирам во фрижидер, давам на бебе, и се стои во фрижидер ако било користено. Навечер се вадев, миев со сјај, пумпата обавезно ќе ја ставам во врела вода, најмногу заради малите делчиња внатре, ако немам доволно место во тенџерето, тогаш шишињата за пиење само миени ги оставав.
    Со првото дете на секое користење стерилизирав, па пак имав некое расипано млеко чат пат, најверојатно не сум ги миела идеално зошто нели ќе стерилизирам па демек и да не измијам идеално ќе се исчисти, ама не испаѓаше така.
    Сега со второ на овој начин ниедно млеко не ми се расипало. Од формула мора да се стерилизира, ама од мајчино млеко и само со сјај да се измие убаво е доволно.