Дали некоја имала несакани дејства од домперидонот? Упатството ме уплаши малку, а треба да почнам да ги пијам да зголемам лактација...малце ми е шубе, нешто во лекот било ризично по срцето и на доилката и на доенчето наводно..
Јас пиев 8 недели, не приметив нешто освен дека ме нафрлаше на крајот, а ништо разлика не забележав во млеко да сум искрена. Мислам делува ако си потазе породена. Јас го пиев вториот месец накај трет после пораѓај
Ај да си прашам вака денес извадив кесичка од замрзнато мое млеко и го стоплив во жешка вода т.е така го одмрзнав и кога го помирисав ми смрдеше како на расипана риба. Дали е нормално да е сменет мирисот за разлика од она кое им го давам од фрижидер.
Да не е сапунаст мирисот? Ако е расипано мириса баш расипано. Ако е само чуден мирис, тоа е млеко со лактаза. Ако бебе го пие, слободно давај го. Ако не ти го пие, има фора како да го спречиш тој мирис кога се молзиш. Мене бебето ми го пиеше без проблем.
https://www.whattoexpect.com/first-year/breastfeeding/high-lipase-breast-milk Овде е објаснето се. После молзење се загрева млекото за да се неутрализира липазата пред да се замрзне.
колку време може да стои молзено мајчино млеко во фрижидер обичен? А колку во замрзнувач и во што го замрзнувате?
До четири дена во обичен, за замрзнувачот имаше посебни правила, баш види на нет- зависеше ако е длабоко и сл… замрзнувам во ќеси, има едни на кикабу од лококроко стварно се ок
Многу е битно во кој дел од фрижидерот е за да се чува по неколку дена. Чувај ги ќесичките во оној дел што ти е до длабокото и каде што е поладно.
Фала ви. Па неколку саати би го чувала во обичен или ден два. Сега почна да цица подобро и плус ад, па и со буба мара собирам и се измолзувам. Ќе видам баш во Локо Кроко.
Здраво мајки, јас веке 3 месеци се измолзувм , дури сега имам поголема количина на млеко па сакам да почнам да замрзнувам, е сега имам во обичен фрижидер околу 400- мл од вчера и од завчера, дали можам сега да ги замрзнам иако стоеа 2 дена во обичен фрижидер?