дали смеам во истото шише ако се измолзив пред два часа да речиме и седи на собна темперстура можсм да додадам ново измолзено млеко во истото шише и да го дадам да пие одма или за краток период, не повеќе од 4часа
Можеш да го оставиш свежо измолзеното малце да дојде на собна и да ги измешаш ама треба во рок од 2 часа да го дадеш зашто првото ти стоело веќе 2 часа и ќе станат 4.
Мајки ајде малку помош. Сакам да замрзнам млеко до сега немам замрзнато. Прашањето ми е по колку мл обично пие новороденче 20 дена сме, оти јас не мојата колку и да и дадам ќе испие од шише, па не знам колку мл да замрзнам? Дали е доволно да замрзнам околку 60-70 мл или повеќе треба?
нас др ни кажа 75мл измолзено на 2 - 3 недели, ама го гледам пие и повеќе. Јас замрзнувам од 80-120 зависи како ке измолзам ама гледам да не е под 75
Ти благодарам. Јас давам измолзено навечер кога гледам дека се успива и тешко и оди цицање, а и како помалку млеко да имам навечер па и давам плус 40-50мл некаде ама ја гледам колку и да дадам она нема да одбие. Па не знаев колку ќе треба само млеко без цицање.
И мене ова ме мачеше па истражував. Повеќето извори се држат до теорија дека доено бебе не треба да пие повеќе од 150мл наеднаш на било која возраст. На 3 месеци мојата пие од 70 до 100мл зависи кога последно е доена. Замрзнувам од 100мл до 150мл