Majki izmolzenoto mleko sto mi e vo frizider ne e dovolen a ispumpav pak mleko,kako se dodava? Treba da cekam na sobna temperatura da se stopli pa da go dodadam drugoto ili moze vednas da go dodadam?
Мислам дека не мора да го стоплиш на собна т, може и под млаз топла вода. Ама битно е како што знам и двете млека со приближно иста температура да бидат
Најубаво нека си стои во посебно шише и по ред дај му ги. Ако ги мешаш треба да се на иста температура.
вчера прв пат конечно се измолзив сакав колку да пробаме за некогаш ако ја оставам, млекото го ставив сношти во шишенце во фрижидер, е сега прашањето ми е, за да и го дадам денес кај 6 пример, како е подобро, да го извадам претходно неколку саати да дојде на собна температура, па малку да го затоплам во топла вода, или непосредно пред да и го давам да го стоплам? како проверувате дали му е добра температурата? имаме 4 месеци. фала!
Jas vadev i odma zatopluvav pod mlaz zeska voda postojano mesajki go siseto. Sekogas si probuvav direktno od sise dali mu e ok.
Go vadis pred obrok stavas vo sise , siseto vo sad so topla voda od cesma i za 5 min e mlako ... probuvas nekolku kapki na raka za temperatura i davas
Мајки колку мл млеко му е доволно на новороденче при еден оброк ? До месец дена доволно е по50 60 мл ? За молзено млеко се работи
Мајки, имам две прашања, ве молам за одговор. - Дали после секое молзење ја стерилизирате пумпата? - Дали со електрична пумпа се собира повеќе млекце?
После секое стерилизирав. За второто прашање не би можела да одговорам. Имав рачна, немам пробано со електрична.
Некогаш само ја миев со сјај и плакнев со врела вода. Јас никогаш не пробав со рачна, ама сум скоро сигирна дека немаше со рачна толку да измолзувам, посебно зошто секако немав доволно млеко. Дефинитивно мислам дека е и полесно со електрична
Можеш и со бебешки сјај и врела вода да ја измиеш пумпата и убаво да ја исплакниш. Јас имам и рачна(ја користам за на гости и кога патуваме) и електрична двојна. Со електричната вадам повеќе дека истовремено од двете гради и не мора да стискам како со рачната.
Фала ви на одговорите. Јас имам рачна пумпа на Медела и со неа вадам од 60 до 80 ml и ми се чини малку е. Ретко некогаш 90-100. Што мислите? Сакам да купам и електрична пумпа со надеж дека ќе извадам повеќе млеко. Имате предлог за модел на ел. пумпа (освен на Медела)?
Зависи од потребите на бебето,дали е доволна таа количина и на колку часа се молзиш. Моите две се на лансинох скоро година дена се молзам плус вишокот го замрзнував на почетокот.Една добив на подарок електрична од другарка мислејќи дека пумпите се трошат и таа ја продавам.