Се согласувам. Иако преминавме на доење сега имам мноогу млеко во замрзнувач. Е сега мене ми се сите кесички по 150-180 ама го делам твоето мислење дека на почеток треба да става помалце. Еве мојата бејби сеуште кога ќе излезам не пие повеќе од 100мл мајчино млеко. Некогаш и 80-90. А позади на адаптираното според тоа ако идам треба да пие 150. Ама ете значи подруго е мајчино и ги заситува. Сакав да те прашам дали има разлика во вкусот на замрзнатото млекце? Мене како да ми има разлика од свежо. И сто пати сум го пробала шта чу Ама некако подруго е. Го одмрзнувам така што ја вадам кесичката некој саат пред да треба да конзумира и ја ставам во фриждер да се одледува. Не знам да не грешам зашто некако подруго е млекцето или е нормално пошто е замрзнато.
Да да другачие е вкусот и има мирис, вкусот некогаш може да биде и метален се е тоа нормално, мене бебето никогаш не минго одбило до сега а барем еднаш неделно одмрзнувам и маж ми и дава со шишенце
Мислам дека имаа претходно пишувано за тоа дека е тоа high lipase milk, и дека мајка со такво млекце најдобро е прво да го стопли дур е пресно измолзено па да го замрзне.
Мојов на месец ипол некаде кога се одмолзував повеќе, кога не цицаше цело време пиеше и до 140 - 150 мл. Сега одамна му немам дадено молзено зошто ми е мрцварење и не чувам залихи јас. Јасна кога ми беше на две недели го мереше после подој 100 мл имаше испиено. Затоа не можам да го наситам, брат му никогаш не заплакал за јадење сиромашкиот, ова цел ден на цице спие
Не не млеко мајчино не се топли … единствено ако е замрзнато па да се стави во сад со топла вода и веднаш да се даде на бебе
Друго е ова топлење што вика EarthFire имаше една членка баш објаснувано, тоа е пред замрзнување за да се избегне тој неубав вкус на млекото кога ќе отстои замрзнато. И јас имам такво high lipase млеко, бебка само првите 2 замрзнати кесиња ги пиеше а после тоа одбиваше и веќе не ни замрзнував најискрено. Мене ретко ми требаше а прифаќаше адаптирано за тие ретки оброци (еднаш на 2 недели) @Peperutce6 Препораките се или одма да се замрзне или прво да се загрее па да се замрзне, читни на нет подетално.
Веднаш штом го измолзував го стсвав во фриждер. Веќе ќе го вадам тоа друго ќе ставам. Поминаа 4 месеци како имам млеко во фриждер. И баш ќе пробам дали пак ќе е такво малце подруго.