Хрватската музика многу ја обожавам затоа што на својот репертоар имаат повеќе забавно отколку фолк а србите се обратно и тие имаат повеќе фолк. Исто така имаат за сте возрасти. Еве кои би ги издвоила како попознати и послушани: Оливер Драгојевиќ, Дорис Драговиќ, Парни Ваљак, Мишо Ковач, Данијела Мартиновиќ, Јелена Розга, Петар Грашо, Андреа Шушњара, Жељко Бебек.... Дали ја слушате музиката од Јадранот и Далмацијата, кои пеаќи/пеачки би ги издвоиле како омилени и додадете неко доколку сум го заборавила или испуштила.
Ауу,мојата омилена е.Нај повеќе неа ја слушам.Кога ја слушам повеќето песни ме потсеќаат на летен одмор . Инаку Северина ја заборави и неколку познати групи . Притоа морам да напоменам дека најмногу ја слушам поради далмацискиот дијалект.ГО ОБОЖАВАМ.
И мојата омиленааа! а и српската ја пратам, таму точно така поприсутна е повеќе фолк, отколку поп... али како и да е! А би ги издвоила: Данијела Мартиновиќ, Северина и секако Јелена Розга како некои кои ми се омилени
Мислам дека Масимо и Јосипа заслужуваат да бидат наброени меѓу првите. Massimo - Lose vino Josipa Lisac Magla
Jole dusa od papira klapa maslina i uste nekoj hrvatskata muzika odsekogas me opusta i mi dava mir i spokoj jelena rozga ...... letovo se spremame za maksimalno opustanje na jadranot bar 20 tina dena uzivanje vo bozjiot raj